Gvardiola: Holanns ir dāvana mums visiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mančestras "City" futbolists Ērlings Holanns un treneris Žuzeps Gvardiola
Mančestras "City" futbolists Ērlings Holanns un treneris Žuzeps Gvardiola Foto: AFP/SCanpix

Norvēģu uzbrucējs Ērlings Holanns ir dāvana visai Mančestras "City" saimei, pēc futbolista pieciem gūtajiem vārtiem UEFA Čempionu līgā teica vienības galvenais treneris Žuzeps Gvardiola.

Holanns otrdien UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes mačā guva piecus vārtus 37 minūšu laikā, nodrošinot Mančestras "City" uzvaru savā laukumā pār "Leipzig" un iekļūšanu ceturtdaļfinālā. "City" mājās ar 7:0 sagrāva "Leipzig", divu maču summā svinot panākumu ar 8:1.

Šajā sezonā Holanns guvis 39 vārtus, pārspējot tālajā 1928./1929.gada sezonā sasniegto Tomija Džonsona kluba rekordu.

"Pieci vārti, ko gan es tur vairs varu pateikt?" "City" citē Gvardiolas teikto. "Esmu vairākkārt teicis, ka viņš iedvesmojošs puisis un ģērbtuvē ienes prieku. Viņš ir dāvana mums visiem. Īsts cīnītājs, kurš sniedz mums savu mentalitāti. Viņš guva piecus vārtus, kas nav viegli."

Gvardiola arī izcēla Holanna prasmi pārvaldīt bumbu un pašam piedalīties uzbrukuma veidošanā.

"Manā izpratnē - ja tu iesaisties spēlē uzbrukumā un aizsardzībā, tad brīžos, kad pie tevis nonāk bumba, tu esi daudz atjautīgāks, gudrāks, precīzāks savās darbībās - tu esi iekšā spēlē. Ir grūti gūt vārtus, ja tu 40-50 minūtes nestrādā ar bumbu," uzsvēra Gvardiola.

Holanns 63.minūtē tika nomainīts un, ja viņš būtu guvis vēl vienus vārtus, tad kļūtu par rekordistu. Pa pieciem vārtiem vienā Čempionu līgas mačā savulaik guvuši Lionels Mesi un Luiss Adrianu.

"Ja viņš sasniegtu šo rekordu 22 gadu vecumā, viņa dzīve būtu garlaicīga. Tagad viņam ir mērķis nākotnē, tāpēc es veicu maiņu," teica Gvardiola.

Piektdien "City" izlozē uzzinās savu pretinieci ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu