Video ⟩ "VEF Rīga" izbraukumā pārliecinoši apspēlē "Viimsi"

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

"VEF Rīga" trešdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) izcīnīja uzvaru, kamēr "Latvijas Universitāte" (LU) piedzīvoja neveiksmi.

"Vefieši" izbraukumā ar rezultātu 102:78 (28:17, 28:22, 24:22, 22:17) guva panākumu pār "Viimsi".

Viesu rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Elaidža Klerenss, Artis Ate, realizējot piecus no septiņiem tālmetieniem, guva 19 punktus, bet 16 punktus pievienoja Kristers Zoriks.

Mājiniekus no zaudējuma neglāba Devins Heriss un Maliks Topins, kuri izcēlās ar 14 punktiem, kamēr Ronalds Zaķis, aizvadot pirmo maču pēc atgriešanās Igaunijas komandā, guva 12 punktus un sakrāja septiņas rezultatīvas piespēles.

Rīdzinieki ar 23 uzvarām 29 aizvadītās spēlēs turnīra tabulā ieņem trešo vietu, kamēr Vīmsi komanda ar bilanci 15-14 ir astotā 16 komandu konkurencē.

Savukārt LU savā laukumā ar rezultātu 61:66 (16:17, 15:14, 15:17, 16:17) piekāpās Raplas "Avis Utilitas".

Starp studentiem rezultatīvākais ar 16 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Dāvids Vīksne, bet vēl 11 un desmit punktus pievienoja Reinis Avotiņš un Toms Skuja, kurš arī tika pie deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Raplas vienībā Obrads Tomičs izcēlās ar 15 punktiem.

LU 29 mačos izcīnījusi deviņus panākumus un turnīra tabulā atrodas 13. vietā, bet "Avis Utilitas" ar 18 uzvarām 30 spēlēs ieņem sesto pozīciju līgā.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019. gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu