Eiduka izcīna 22. vietu Pasaules kausa sacensībās 10 km klasiskajā stilā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Eiduka ar teicamu taktiku noslēdz pirmo PK posmu Somijā
Eiduka ar teicamu taktiku noslēdz pirmo PK posmu Somijā Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka piektdien Fālunā, Zviedrijā, izcīnīja 22. vietu Pasaules kausa sacensībās desmit kilometros klasiskajā stilā ar atsevišķu startu.

Eiduka šo distanci veica 28 minūtēs un 45,2 sekundēs jeb vienu minūti un 36,7 sekundes lēnāk par sacensību uzvarētāju Kertu Niskanenu no Somijas. Latvietes parādītais sniegums bija 47,50 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktu vērtē.

Niskanena uzvarēja ar finišu 27 minūtēs un 8,5 sekundēs, 15,9 sekundes zaudēja vāciete Katarīna Henniga, bet 22,3 sekundes atpalika norvēģiete Anna Hjersti Kalvo. Ceturtajā vietā 9,3 sekundes aiz godalgoto trijnieka ierindojās Džesija Diginsa no ASV.

Startēja 50 slēpotājas, Eidukai uzrādot trešo labāko rezultātu U-23 ieskaitē.

Tieši šajā vecuma grupā Eiduka ir kopvērtējuma līdere un tikpat kā nodrošinājusi titulu, tuvāko sekotāju Mārgreti Bergani no Norvēģijas apsteidzot par 324 punktiem.

Kopējā ieskaitē līdere ar 1796 punktiem ir piektdien desmito vietu izcīnījusī norvēģiete Tīrila Udnesa Venga, kura par 123 punktiem apsteidz Diginsu. Eiduka ar 735 punktiem ir 22. pozīcijā.

Sestdien notiks sacensības sprintā brīvajā stilā.

23 gadus vecā Eiduka aizvada savu labāko sezonu Pasaules kausā. Janvārī "Tour de Ski" seriāla sacensībās Oberstdorfā viņa 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja piekto vietu, kas ir Latvijas slēpošanas vēsturē visaugstākā pozīcija Pasaules kausā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu