Medijs: Maikls Džordans vēlas pārdot NBA kluba "Hornets" kontrolpaketi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola leģenda Maikls Džordans
Basketbola leģenda Maikls Džordans Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Šarlotes "Hornets" vairākuma akciju turētājs Maikls Džordans vēlas tās pārdot, uz saviem informācijas avotiem atsaucas ESPN basketbola apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

Sarunas par "Hornets" kontrolpaketes pārdošanu Džordanam notiek ar uzņēmēju grupu, kuru vada "Hornets" mazākuma akciju īpašnieks Geibs Plotkins un cita līgas kluba Atlantas "Hawks" mazākuma akciju īpašnieks Riks Šnāls, Vodžnarovskis atsaucas uz ceturtdien saņemto informāciju.

Informācijas avoti ir liecinājuši, ka darījums nav nenovēršams, taču ir lielā mērā iespējams, kas nozīmētu Plotkina un Šnāla kļūšanu par "Hornets" līdzīpašniekiem.

Ja pārdošana tiks pabeigta, ir sagaidāms, ka Džordans klubā paliks ar mazākuma akcionāra tiesībām, ziņo informācijas avoti.

Seškārtējais NBA čempions un pieckārtējais līgas vērtīgākais spēlētājs Džordans, kurš tiek uzskatīts par visu laiku labāko basketbolistu, ir bijis līgas vienīgais melnādainais kluba kontrolpaketes īpašnieks.

Džordans jau 2020.gadā pārdeva ievērojamu daļu akciju Plotkinam, kurš ir uzņēmuma "Melvin Capital" dibinātājs un investīcijas darījumu vadītājs, un Denielam Sandhaimam, "D1 Capital" dibinātājam un investīcijas darījumu vadītājam. Informācijas avoti vēsta, ka Sandhaims pieder grupai, kas strādā, lai iegādātos komandu.

"Hornets" akciju kontrolpaketes pārdošana nozīmētu Džordana 13 gadu ilgās īpašnieka darbības beigas. 2010.gadā viņš samaksāja 275 miljonus ASV dolāru (258,6 miljoni eiro) par kluba akciju kontrolpaketi.

"Hornets" ar bilanci 22-49 šobrīd Austrumu konferencē ieņem 14.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu