Bendikai Pasaules kausa posmā biatlonā 75. vieta sprintā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas biatloniste Baiba Bendika
Latvijas biatloniste Baiba Bendika Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas sportiste Baiba Dendika sestdien Oslo Pasaules kausa posmā biatlonā 7,5 kilometru sprintā ieņēma 75.vietu, Annija Keita Sabule finišēja 102., bet uzvaru izcīnīja Vācijas pārstāve Denīze Hermane-Vika.

Tikmēr par Lielā kristāla globusa ieguvēju kļuva francūziete Žilija Simona, pievienojoties savām tautietēm Anē Briānai-Botū, Emanuēlai Klarē un Sandrīnai Baijī, kuras to paveica attiecīgi 1995., 1996. un 2005.gadā.

Bendika bezvējā trīsreiz kļūdījās stāvus šaušanā, Hermanei-Vikai zaudējot divas minūtes un 46,5 sekundes.

Sabule ar divām kļūdām šaušanā guļus un vienu - šaušanā stāvus 104 biatlonistu konkurencē ieņēma 102.vietu, no uzvarētājas atpaliekot četras minūtes un 41,6 sekundes.

Hermane-Vika, kura par 3,5 sekundēm apsteidza zviedrieti Hannu Ēberju un par 33,1 sekundi - citu Zviedrijas biatlonisti Annu Magnusoni, savā atvadu sezonā nodrošināja arī mazo kristāla globusu par uzvaru šajā disciplīnā sezonas kopvērtējumā.

Četras pirmās biatlonistes, kā arī piecas pirmajā sešiniekā šāva bez kļūdām.

Hermane-Vika sezonas septiņās sacensībās sprintā sakrāja 400 punktu. Otro vietu ar 314 punktiem ieņēma Itālijas biatloniste Doroteja Vīrere un trešo ar 295 punktiem - francūziete Žilija Simona.

Bendika ar 53 punktiem ieņēma 39.vietu.

Visu disciplīnu summā par uzvarētāju kopvērtējumā ar 1048 punktiem jau ir kļuvusi Simona. 877 punkti ir Vīrerei un 854 punkti - vēl vienai Itālijas biatlonistei Lizai Vitoci.

Bendikai sezona jau beigusies ar 88 punktiem. Pagaidām viņa ieņem 48.vietu.

Tā kā sprinta sacensības no piektdienas tika pārceltas uz sestdienu un sestdien nenotika plānotās iedzīšanas sacensības, šajā disciplīnā par uzvarētāju šosezon ar 373 punktiem kļuva Simona. Otro vietu ar 350 punktiem ieņēma zviedriete Elvīra Ēberja un trešo ar 285 punktiem - Vīrere.

Bendika ar 35 punktiem finišēja 44.vietā.

Šosezon sprintā Bendikai Pasaules kausa posmos labāk veicās sezonas sākumā, kad viņa izcīnīja 28.vietu Kontiolahti, 21.vietu Hohfilcenē un 25.vietu Anesī. Sabule augstāko vietu šīs sezonas trijos Pasaules kausa posmos izcīnīja Nove Mesto, ierindojoties 77.pozīcijā.

Hermane-Vika, kura Oberhofā sprintā triumfēja arī pasaules čempionātā, ir vienīgā biatloniste, kura šīs sezonas septiņās sprinta sacensībās Pasaules kausa posmos ir uzvarējusi divreiz

Svētdien Pasaules kausa sezona tiks noslēgta ar sacensībām ar kopēju startu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu