Video ⟩ Rīgas "Dinamo" hokejisti finišē ar boksa maču, "Zemgale"/LLU iekļūst OHL finālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš no video

Iepriekšējās sezonas "Optibet" Hokeja līgas (OHL) čempione Jelgavas "Zemgale"/LLU svētdien svinēja uzvaru Latvijas atklātā čempionāta pusfināla sērijas ceturtajā mačā un nodrošināja vietu finālā.

"Zemgale"/LLU viesos ar rezultātu 10:3 (4:0, 4:1, 2:2) pārspēja Rīgas "Dinamo" un sērijā līdz četrām tika pie panākuma ar 4-0.

Četru spēļu sērijā Jelgavas klubs sagrāva Rīgas "Dinamo" ar vārtu attiecības summu 37:5.

Sērijas noslēdzošajā mačā vairākkārt tika izvicinātas dūres. Rīgas "Dinamo" komandai šī bija sezonas noslēdzošā spēle un varbūt pat pēdējā kluba pastāvēšanas vēsturē.

Pirmajā trešdaļā Jelgavas komandas labā divus vārtus guva Rainers Rullers, bet pa reizei precīzs bija Patriks Seilis un Gustavs Millers.

Otrajā periodā pēc spēlētas vienas minūtes Renārs Cipruss guva pirmos mājinieku vārtus, taču turpinājumā Rīgas vienības vārtsargu pārspēja Gatis Gricinskis, Kaspars Ziemiņš un Artūrs Karaša, kurš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem.

Arī noslēdzošās trešdaļas sākumā laukuma saimnieki bija precīzi, šoreiz vārtus gūstot Martinam Lavrovam. Pēc ielaistiem vārtiem pretinieku vārtos ripu raidīja Kristaps Roķis un Seilis, kamēr mazāk kā trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Iļja Grekovs, pārspējot viesu vārtsargu, panāca 3:10.

Uzvarētāju vārtos Ēriks Vītols atvairīja desmit metienus, kamēr otrā laukuma galā Ralfs Pilsētnieks tika galā ar 46 ripām.

Otrā pusfināla sērijā "Mogo"/LSPA ar 4-0 uzvarēja Rīgas "Prizma".

OHL "play-off" turnīrā iekļuva astoņas no deviņām pamatturnīra vienībām.

2021./2022.gada sezonā savu pirmo Latvijas čempionu titulu izcīnīja Jelgavas "Zemgale"/LLU, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu