Pirmo reizi Eiropā par vīru basketbola kluba galveno treneri kļuvusi sieviete

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kalija Papadopulu.
Kalija Papadopulu. Foto: https://www.facebook.com/AelMenBasketball

Pirmo reizi Eiropā par kāda vīru basketbola kluba galveno treneri kļuvusi sieviete, ziņo medijs "basketnews.com".

Vēsturiskais lēmums pieņemts Kiprā, kur par vietējās komandas Limasolas AEL galveno treneri iecelta vietējā groza bumbas leģenda Kalija Papadopulu.

Pagājušajā vasarā Kipras visu laiku labākā basketboliste atgriezās AEL komandā, kļūdama par vīru kluba menedžeri. 43 gadus vecā Papadopulu arī pievienojās Markom Asonitim kā galvenā trenera asistente.

Pēc Asoniša atlaišanas par galvenā trenera vietas izpildītāju iecēla tieši Papadopulu. Viņai šie pienākumi uzticēti līdz sezonas beigām.

Tādējādi kipriete kļuvusi par pirmo sievieti Eiropas basketbolā, kas galvenā trenera postenī vadījusi profesionālu vīru komandu.

AEL vīru komanda līdz šim pēdējo valsts čempiontitulu ieguva 2007. gadā, bet kopumā galveno trofeju virs galvas cēlusi 13 reižu, kas ir Kipras rekords.

2016. gadā Ilze Ose-Hlebovicka kļuva par pirmo sievieti, kas iekļāvusies kāda vīru kluba treneru korpusā Lavijas Basketbola līgā (LBL). Viņa palīdzēja Gunāram Gailītim vadīt "Latvijas Universitātes" (LU) komandu galvenā trenera Artūra Visocka-Rubeņa prombūtnes laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu