Par NHL nedēļas labāko spēlētāju atzīst "Rangers" zviedru uzbrucēju

CopyDraugiem X Whatsapp
Mika Zibanejads.
Mika Zibanejads. Foto: AFP / Scanpix

Ņujorkas "Rangers" centra spēlētājs Mika Zibanejads, Kolorādo "Avalanche" aizsargs Keils Makārs un Bostonas "Bruins" vārtsargs Džeremijs Sveimens ir atzīti par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas labākajiem spēlētājiem.

Par pirmo zvaigzni atzītais Zibanejads visas četras nedēļas spēles beidza ar vairākiem rezultativitātes punktiem, šajā nogrieznī līgā ierindojoties pirmajā vietā ar sakrātiem deviņiem (5+4) rezultativitātes punktiem un sekmējot četras "Rangers" uzvaras.

Viņš devīto reizi sezonā guva divus vārtus, kas ir labākais rādītājs komandā, 14.marta uzvarā pār Vašingtonas Capitals ar 5:3. Pēc tam Zibanejads sakrāja piecus (2+3) punktus divās uzvarās pēc kārtas pār Pitsburgas "Penguins", otrajā no tām iemetot uzvaras vārtus, kas viņam sezonā bija piektie un kas ir komandas labākais rādītājs šosezon.

Nedēļu viņš pabeidza ar diviem (1+1) punktiem, pirmo reizi 755 līgas spēlēs četrās cīņās pēc kārtas gūstot vismaz divus rezultativitātes punktus.

29 gadus vecais Zibanejads šosezon 70 mačos ir sakrājis 77 (37+40) punktus, esot līgas līderu vidū vairākumā gūtajos vārtos (19 - trešā vieta), punktos vairākumā (31 - dalīta devītā vieta), gūtajos vārtos (37 - 11.vieta) un punktos (77 - 20.).

12 sezonās NHL Zibanejadam martā 83 karjeras mačos ir izdevies gūt 127 (62+65) rezultativitātes punktus jeb 1,53 punktus vidēji spēlē.

"Rangers" ar 92 punktiem 70 mačos Austrumu konferencē ieņem piekto vietu.

Makārs aizvadītajā nedēļā bija rezultatīvākais aizsargs un ieņēma trešo vietu NHL, sakrājot deviņus (1+8) punktus četrās spēlēs.

Viņš sakrāja trīs rezultatīvas piespēles uzvarā pār Monreālas "Canadiens" ar 8:4, asistēja Kolorādo komandas vienīgo vārtu guvumā 15.martā uzvarā ar 2:1 pēcspēles metienos pār Toronto "Maple Leafs", guva divus (1+1) punktus triumfā pār Otavas "Senators" un nedēļu noslēdza ar vēl vienu trīs rezultatīvu piespēļu maču 5:1 uzvarā pār Detroitas "Red Wings".

24 gadus vecais aizsargs ar Kaldera balvu, Džeimsa Norisa balvu un Kona Smita trofeju savā trofeju plauktā ar 55 spēlēm laukumā šosezon ieņem otro vietu līgā aizsargu konkurencē, sakrājot 1,11 rezultativitātes punktus spēlē, un septīto, sezonā gūstot 61 (16+45) punktus.

Laikā no 5. marta viņam ir bijusi astoņu spēļu sērija ar rezultativitātes punktiem, kuras laikā viņš ir sakrājis 16 (3+13) punktus.

Stenlija kausa glabātāja "Avalanche" savu uzvaru sēriju pagarināja līdz piecām cīņām, ar 86 punktiem 68 spēlēs ieņemot piekto vietu Rietumu konferencē.

Vārtsargs Sveimens divos mačos atvairīja visus 62 metienus un nosargāja savus vārtus neieņemtus, kā arī palīdzēja līgas līderei "Bruins" (111 punkti 69 cīņās) uzvarēt trijās no četrām cīņām.

Sveimens vispirms atvairīja 36 metienus 3:0 uzvarā pār Vinipegas "Jets" un 26 metienus 7:0 panākumā pār Bufalo "Sabres", aizvadot astoto "sauso" spēli karjerā un trešo - sezonā.

24 gadus vecajam Sveimens šīs sezonas 30 spēlēs sakrājis bilanci 18-6-4, ierindojoties starp līgas līderiem vidēji spēlē ielaistajos vārtos (2,20 vārti un trešā vieta), "sausajās" spēlēs (trīs un dalīta trešā vieta) un atvairīto metienu procentā (92% un ceturtā vieta).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu