Eiduka un pieci citi Latvijas slēpotāji startēs PK posmā Tallinas Dziesmu svētku estrādē

CopyDraugiem X Whatsapp
Patrīcija Eiduka
Patrīcija Eiduka Foto: Publicitātes foto

Latviju šodien Pasaules kausa sacensību distanču slēpošanā debijā Tallinā sprinta sacensībās brīvajā stilā pārstāvēs seši sportisti.

Tallinas Dziesmu svētku estrādes teritorijā notiekošo posmu, sākot ar finālsacensībām, tiešraidē translēs kanāls "Eurosport 1".

Plkst.17 sāksies sieviešu sprinta kvalifikācijas sacensības, bet plkst.17.35 - kvalifikācijas mači vīriešiem. Savukārt finālsacensības sievietēm paredzētas plkst.19.30, bet vīriešiem - plkst.19.57.

Patrīcija Eiduka startēs ar otro numuru, Samanta Krampe - ar 46. numuru un Kitija Auziņa - ar 47. numuru.

Sieviešu konkurencē startēs 57 slēpotājas.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 1834 punktiem ir norvēģiete Tīrila Udnesa Venga. Amerikāniete Džesija Diginsa ar 1732 punktiem ir otrā un somiete Kertu Niskanena ar 1632 punktiem - trešā.

Eiduka ar 761 punktu ieņem 20. vietu, bet ir līdere U-23 ieskaitē. Tuvākajai sekotājai Margrētei Berganei no Norvēģijas ir 350 punkti mazāk.

Vīriešu kvalifikācijas sacensībās Raimo Vīgantam ticis 57. numurs, Laurim Kaparkalējam - 62. numurs un Nikam Saulītim - 66. numurs 75 slēpotāju vidū.

Norvēģis Juhanness Klēbo ar 2370 punktiem jau nodrošinājis uzvaru sezonas kopvērtējumā, par 309 punktiem apsteidzot tautieti Polu Golbergu.

Raimo Vīgants ar astoņiem punktiem ieņem 172. vietu.

Lai sasniegtu izslēgšanas sacensības, jāiekļūst starp labākajiem 30 slēpotājiem.

Tallinā, kura pirmoreiz uzņem Pasaules kausa sacensības distanču slēpošanā, notiek priekšpēdējais Pasaules kausa posms, sportistiem sacenšoties vien sprintā.

Pasaules kausa sezona beigsies sestdien un svētdien Somijas pilsētā Lahti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu