Slavenais treneris Pitino turpinās darbu NCAA

CopyDraugiem X Whatsapp
Riks Pitino
Riks Pitino Foto: AFP/SCANPIX

Slavenais basketbola treneris Riks Pitino turpinās darbu Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA) un pārņems Svētā Džona universitātes komandas "Red Storm" vadību.

ESPN vēsta, ka 70 gadus vecais Pitino piekritis sešu gadu līgumam.

Iepriekšējos trīs gadus Pitino vadīja Aionas Universitātes komandu, šogad un aizpērn nepārvarot tā dēvētā "Marta trakuma" pirmo kārtu. "Red Storm" sezonas finālturnīrā nav spēlējusi kopš 2019. gada.

Pitino karjeras laikā ar savām komandām septiņas reizes sasniedzis finālčetrinieka turnīru, kļūstot par čempionu 1996. gadā ar Kentuki Universitāti un 2013. gadā ar Lūivilas Universitāti. 35 gadu laikā viņa vadītās komandas uzvarējušas gandrīz trīs ceturtdaļas jeb 74,0% spēļu.

2013. gadā Pitino tika uzņemts basketbola Slavas zālē, bet pēcāk viņš iekūlās skandālā, kad pēc izmeklēšanas noskaidrojās, ka Lūivilas Universitātei ar slēptiem maksājumiem piesaistīti spēlētāji.

Pēc tam Pitino strādāja Grieķijas izlasē un vadīja šīs valsts komandu Atēnu "Panathinaikos".

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Pitino no 1989. līdz 1989. gadam vadīja Ņujorkas "Knicks" klubu, kā arī no 1997. līdz 2001. gadam bija pie Bostonas "Celtics" stūres.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu