Video ⟩ Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

Argentīnas vārtsargs Leandro Rekena, iespējams, ierakstījis savu vārdu futbola vēsturē. Viņš izcēlās ar vārtu guvumu, bumbu pēc brīvsitiena pretinieku vārtos raidot no sava soda laukuma.

Rekena, kurš pārstāv Čīles augstākās līgas vienību "Cobresal", palīdzēja savai vienībai ar 3:1 devītās kārtas mačā pieveikt "Colo Colo". 

35 gadus vecais vārtsargs tālo un precīzo sitienu izpildīja 77. minūtē, tobrīd panākot 3:0 "Cobresal" labā. 

Kaut arī sākotnēji izskatījās, ka "Colo Colo" vārtiem briesmas nedraud, drīz vien kļuva skaidrs, ka vārtsargs Braiens Kortess pieļāvis kļūdu. Viņš bija atstājis vārtus, un bumba pēc atsitiena pārlēca viņam pāri galvai un ielidoja vārtos. Turklāt, dzenoties pakaļ bumbai, viņš vēl paguva paklupt. 

"TNT Sports Chile" vēsta, ka vārti gūti no 101 metra attāluma, kas iezīmē jaunu Ginesa rekordu. Pašreizējais rekords pieder Tomam Kingam, kurš 2021. gadā bumbu vārtos raidīja no 96,01 metru attāluma. Tas notika Anglijas pēc spēka ceturtajā līgā, vēsta CNN. 

"Es jautāju kluba menedžerim Huanam Silvam, vai pieteikums rekorda reģistrēšanai patiešām tiks iesniegts, un viņš teica: "Protams"," Rekena sacīja Radio Bio Bio.

Organizācija, kas reģistrē Ginesa rekordus, CNN norādījusi, ka oficiāls pieteikums vēl nav iesniegts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu