Kulda arī nākamsezon spēlēs Austrijas vienībā Villahas SV

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Arturs Kulda
Arturs Kulda Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlases aizsargs Arturs Kulda arī nākamo sezonu aizvadīs Starptautiskās Centrāleiropas Hokeja līgas (ICEHL) klubā Villahas SV (VSV), piektdien paziņoja klubs.

Klubs uzteic Latvijas aizsarga "agresīvo un fizisko spēles stilu", kā arī izceļ viņa šosezon 46 līgas spēlēs sakrātos 25 (5+20) rezultativitātes punktus.

"Pieredzējušais latvietis arī nākamajā sezonā valkās "Adler" krāsas," raksta klubs, piebilstot, ka aizsargs ir parakstījis līgumu uz vienu gadu.

"Kulda darbība aizsardzībā un nepiekāpība mūs pārliecināja. Viņš arī aizvadīja ļoti spēcīgu sezonu uzbrukumā un mūsu komandā kļuva par ļoti svarīgu un pieredzējušu vispusīgu aizsargu," saka komandas menedžeris Andreass Napokojs.

Viņš piebilst, ka Kulda ir komandas līderis un absolūts profesionālis arī ārpus ledus.

Latvijas aizsargs savā karjerā ir aizvadījis 15 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pārstāvot Vinipegas "Jets" (pirms tam Atlantas "Thrashers") vienību un izceļoties ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Amerikas Hokeja līgā (AHL) viņš ir nospēlējis 308 spēles, kopā ar Čikāgas "Wolves" vienību 2008.gadā uzvarot AHL Kaldera kausa izcīņā.

395 spēlēs Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) aizsargs guva 21 vārtus un sakrāja 57 rezultatīvas piespēles, bet Latvijas izlases rindās viņš piedalījies divās olimpiskajās spēlēs un astoņos pasaules čempionātos.

Pēdējās divas sezonas pirms došanās uz Austriju Kulda aizvadīja valstī, kurā piedzima, - Vācijā, Vācijas augstākajā līgā (DEL) cīnoties Nirnbergas "Ice Tigers" un Krēfeldes "Pinguine" sastāvos. 88 DEL spēlēs viņa kontā ir 31 rezultativitātes punkti (5+26).

2019./2020.gada sezonā Kulda KHL komandā Rīgas "Dinamo" aizvadīja sešas spēles un atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm, bet pēc tam Čerepovecas "Severstaļ" sastāvā 20 mačos guva vienus vārtus un četras reizes rezultatīvi piespēlēja.

Arī 2018./2019.gada sezonu viņš pavadīja "Severstaļ" komandā, bet debitēja KHL viņš 2012./13.gada sezonā Novosibirskas "Sibirj" sastāvā. Pēc tam pa divām sezonām aizsargs pavadīja Ufas "Salavat Julajev" un Helsinku "Jokerit" vienībās. 2017./2018.gadā sezonā viņš spēlēja Pekinas "Kuņluņ Red Star" kreklā, sezonas noslēgumā aizvadot trīs mačus Čehijā, Prāgas "Sparta" vienībā.

VSV aizvadītajā sezonā ICEHL pamatturnīrā ar 90 punktiem 48 spēlēs ieņēma ceturto vietu 14 komandu konkurencē, bet izslēgšanas spēlēs tika līdz ceturtdaļfinālam.

ICEHL piedalās komandas no Austrijas, Ungārijas, Itālijas, Slovēnijas un Slovākijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu