Pēc krāpšanās gadījuma LSBL mačā komisija rosina pastiprināt atbildību par godīgas spēles principu ievērošanu

CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola bumbas
Basketbola bumbas Foto: LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) Treneru komisija pēc krāpšanās gadījuma Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) bronzas mačā rosina pastiprināt atbildību par godīgas spēles principu ievērošanu, vēsta LBS.

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās LSBL finālčetrinieka turnīrs, kura bronzas spēli aizēnoja "Jūrmalas" galvenā trenera Andra Steļmaha negodprātīgā rīcība. Mačā, kurā "Jūrmala" ar 65:57 pārspēja "Jelgavu", uzvarētāju rindās vairākas reizes soda metienus izpildīja cita spēlētāja, nevis tā, pret kuru tika pārkāpti noteikumi.

Piektdien LBS Treneru komisija savā sēdē atzinusi, ka Steļmahs spēles laikā pārkāpis basketbola noteikumus un godīgas spēles principus, nodarot kaitējumu savai, savas komandas un basketbola reputācijai. Tāpat komisija pieņēmusi zināšanai Steļmaha nožēlu par spēles emocijās pieļauto rīcību, atvainošanos un izdarītos secinājumus, kā arī lēmumu apturēt darbību LBS Treneru komisijā.

Komisija arī konstatējusi, ka šāda situācija basketbola spēļu laikā nav unikāla, tā ir aprakstīta spēles noteikumos, un ir labojama spēles laikā, visiem tās dalībniekiem profesionāli izpildot savus pienākumus.

Tāpat komisija rosinājusi pastiprināt basketbola sacensību dalībnieku un visu basketbola procesos iesaistīto atbildību par godīgas spēles principu ievērošanu, izstrādājot un apstiprinot atbilstošus dokumentus.

Steļmahs ir arī Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlases treneris un strādā par asistentu "TTT Rīga" vienībā.

Par LSBL čempionēm kļuva "Rīgas Stradiņa universitātes" otrā komanda (RSU-2), kas izšķirošajā cīņā ar 95:70 uzvarēja "Ventspili".

Par Latvijas čempionāta medaļām šogad cīnīsies tikai komandas, kuras spēlē Baltijas Sieviešu basketbola līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu