Tuhels stājies pie Minhenes "Bayern" stūres

CopyDraugiem X Whatsapp
Tomass Tuhels
Tomass Tuhels Foto: AFP/SCANPIX

Tomass Tuhels piektdien tika oficiāli apstiprināts Vācijas futbola granda Minhenes "Bayern" galvenā trenera amatā, nomainot atbrīvoto Juliānu Nāgelsmanu.

Vienošanās ar Tuhelu noslēgta līdz nākamās sezonas beigām.

Svētdien pēc zaudējuma Leverkūzenes "Bayer" minhenieši atkāpās uz otro vietu turnīra tabulā aiz vienas no lielākajām sāncensēm "Borussia" komandas. UEFA Čempionu līgā Bavārijas klubs sasniedzis ceturtdaļfinālu.

35 gadus vecais Nāgelsmans "Bayern" vadību pārņēma 2021. gada vasarā un līgums viņam bija līdz 2025./2026. gada sezonas beigām.

2016. gadā Nāgelsmans, stājoties pie "Hoffenheim" stūres, 28 gadu vecumā kļuva par visu laiku jaunāko treneri bundeslīgā. Hofenhaimas vienību viņš vadīja līdz 2019. gadam un pēc tam kļuva par "Leipzig" treneri, bet pēc divām sezonām Leipcigā Nāgelsmanu nolīga "Bayern".

Tikmēr 49 gadus vecajam Tuhelam iepriekšējā darba vieta bija Londonas "Chelsea" komanda, kas septembrī vācieti atbrīvoja no amata.

Londonas komandu viņš aizveda līdz uzvarai 2021. gada UEFA Čempionu līgas finālā. Pirms tam Tuhels bija Parīzes "Saint-Germain" stūres, bet trenera karjeras pirmajos desmit gados vadīja komandas Vācijā - "Borussia", "Mainz 05" un "Augsburg" otro vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu