Blakusvāģu braucēji Lielbārži sezonas pirmajā posmā izrāda cienījamu konkurenci vadošajām ekipāžām

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas karogs. Ilustratīvs attēls.
Latvijas karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas sportisti Daniels un Bruno Lielbārži svētdien Spānijā Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā pirmajā posmā ieņēma 11.vietu.

Pirmajā braucienā 16 gadīgie brāļi Lielbārži pēc pirmā apļa atradās otrajā pozīcijā, atpaliekot tikai no Nīderlandes un Beļģijas pārstāvjiem Gerta van Vervena un Robes de Vēna. Latvijas ekipāža noslīdēja uz trešo vietu vien pēc desmit apļiem, bet vēl pēc viena apļa atradās ceturtajā vietā, kurā arī noslēdza pirmo braucienu.

Savukārt otrajā braucienā Lielbāržiem nepadevās veiksmīgs starts, pēc kura Latvijas ekipāža ierindojās desmitajā pozīcijā. Turpinājumā Latvijas pārstāvjiem izdevās pakāpties līdz septītajai vietai, taču pēc tam lūza kantētāja Bruno Lielbārža rokturis, kas lika braucienu turpināt piesardzīgāk un noslēgt 17.pozīcijā.

Abu braucienu summā pirmajā posmā uzvaru svinēja beļģis Marvins Vanlušens kopā ar francūzi Nikolā Musē, kuri bija labākie abos braucienos. Otro vietu ieņēma Lielbritānijas ekipāža Brets Vilkinsons/Džo Milards, bet labāko trijnieku noslēdza van Vervens un de Vēns.

Lielbārži kopvērtējumā ar 22 punktiem ierindojās 11.pozīcijā.

Tāpat šajā posmā pirmo reizi startēja sieviešu ekipāža no Francijas Sofija Duboska un Klementīne Tamrī, kuras braucienos ieņēma 27. un 25. vietu, bet kopvērtējumā ierindojās 29.pozīcijā 30 ekipāžu konkurencē.

Dienu iepriekš notika arī kvalifikācijas sacīkste, kurā Lielbārži savā kvalifikācijas grupā ieņēma trešo vietu, atpaliekot tikai no divnieka Vanlušens/Musē un Nīderlandes vienības Kūns Hermans/Bens van den Bogārts.

Šosezon pasaules čempionātā paredzēti 14 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu