LOK prezidents: Pagaidām SOK neplāno pieņemt lēmumus par Krievijas un Baltkrievijas sportistiem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Žoržs Tikmers.
Žoržs Tikmers. Foto: Vadims Morozovs

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) gaidāmajā izpildkomitejas sēdē neplāno pieņemt kādus konkrētus lēmumus par iespējamo Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību Parīzes olimpiskajās spēlēs, sarunā ar Latvijas Radio pauda Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers.

SOK vadītājs Tomass Bahs esot informējis nacionālās olimpiskās komitejas, ka izpildkomitejas sēdē nelems par Krievijas un Baltkrievijas sportistu iespējamo startu Parīzes olimpiskajās spēlēs. SOK novērošot un turpināšot vērtēt šo iespējamību.

Tiesa, SOK joprojām vēloties abu agresorvalstu sportistu piedalīšanos Parīzes spēlēs neitrālā statusā. Pret to aktīvi iestājušās vairāku rietumvalstu valdības, bet nacionālo olimpisko komiteju viedoklis neesot tik kategorisks. 

"Baha vārdi bija burtiski tādi, ka SOK neplāno šajā sakarībā pieņemt nekādus konkrētus lēmumus, bet monitorēs situāciju un tālāk faktiski sekos notikumu attīstībai, īpašu uzsvaru liekot uz starptautisko federāciju pieņemtajiem lēmumiem," sarunā ar Latvijas Radio sacīja Tikmers.

SOK izpildkomitejas sēdē trīs dienas skatīs jautājumus par solidaritāti ar Ukrainu, sankcijām pret Krieviju un Baltkrieviju, kā arī šo valstu sportistu statusu. Izpildkomitejas sēde ritēs līdz ceturtdienai.  

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu