Izvarošanas skandālā iesaistītie Kanādas hokejisti līdz izmeklēšanas beigām nedrīkstēs spēlēt izlasē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
2022. gada Stenlija kausa ieguvējs Keils Makārs.
2022. gada Stenlija kausa ieguvējs Keils Makārs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Izvarošanas skandālā iesaistītie hokejisti līdz izmeklēšanas beigām nedrīkstēs spēlēt Kanādas pieaugušo izlasē, medijam TSN paudusi Kanādas Hokeja federācija.

Runa ir par 2018. gada junioru izlases dalībniekiem, kurus kāda sieviete apsūdzējusi grupveida izvarošanā. Viņa paudusi, ka seksuālo vardarbību pret viņu veica astoņi tā laika junioru izlases spēlētāji.

Kanādas Hokeja federācija jeb "Hockey Canada" paziņojusi, ka līdz izmeklēšanas beigām neviens no konkrētā junioru valstsvienības modeļa spēlētājiem netiks aicināts uz pieaugušo izlasi.

Zināms, ka grupveida izvarošanā varētu būt piedalījušies astoņi hokejisti, bet Ontārio reģiona Londonas policija gatava apsūdzības izvirzīt pieciem spēlētājiem. Savu izmeklēšanu pret diviem spēlētājiem veic arī Nacionālās hokeja līga (NHL).

2018. gadā Kanādas U-20 izlasē spēlēja arī šobrīd par pasaulē labāko aizsargu uzskatītais Keils Makārs, kā arī NHL vienības Filadelfijas "Flyers" vārtsargs Kārters Hārts.

Izvarošanā cietusī esot kāda sieviete, ko identificē ar iniciāļiem E.M. Viņai 2018. gada vasarā bija 20 gadu. Sieviete savā liecībā detalizēti aprakstījusi notikumu gaitu.

Viss noticis 2018. gada 19. jūnijā Londonā, Ontārio reģionā, kur notika "Hockey Canada" rīkotais labdarības golfa turnīrs. Cietusī tikusi piedzirdīta kādā bārā Londonā, to mērķtiecīgi izdarījis kāds "Džons Dou 1".

Pēc tam šis vīrietis E.M. aizvedis uz viesnīcas numuriņu, kur abi nodarbojušies ar seksu. Pēc tam numuriņā ienākuši vēl vairāki vīrieši, kas veikuši seksuālas darbības ar E.M. pret viņas gribu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu