SOK rekomendācijas ir pļauka Ukrainas sportistiem, pauž Vācijas ministre

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ļaudis piketē pret SOK lēmumu atgriezt agresorvalstu sportistus sacensību apritē
Ļaudis piketē pret SOK lēmumu atgriezt agresorvalstu sportistus sacensību apritē Foto: AFP / Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācijas par Krievijas un Baltkrievijas sportistu atgriešanos sacensību apritē ir pļauka Ukrainas sportistiem, otrdien paziņoja Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere, kuras viena no atbildības nozarēm ir sports.

Otrdien SOK prezidents Tomass Bahs paziņoja, ka olimpiskā komiteja rekomendē ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem.

"SOK lēmums ir pļauka Ukrainas sportistiem. Viņi ir pelnījuši starptautiskās sporta sabiedrības solidaritāti. Mazākais, ko Ukraina var saņemt, ir stingra nostāja šajā jautājumā. Starptautiskajai sporta sabiedrībai ir nepārprotami jānosoda Krievijas brutālais karš, un tas ir iespējams tikai ar pilnīgu Krievijas un Baltkrievijas izslēgšanu," teikts Fēzeres paziņojumā.

SOK rekomendācijās starptautiskajām sporta veidu federācijām un sacensību rīkotājiem teikts, ka sportisti sacensībās var atgriezties tikai kā individuāli pārstāvji, nevis kā komandu dalībnieki.

Sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, nedrīkst piedalīties sacensībās. Tāpat startēt nedrīkst sportisti un sacensībās piedalīties apkalpojošā personāla pārstāvji, kuri ir Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki.

Sportistiem jāatbilst arī starptautisko federāciju antidopinga noteikumiem.

SOK rekomendācijas joprojām izslēdz starptautisko sporta sacensību norisi Krievijā un Baltkrievijā, kā arī šo valstu karogi, himnas un nacionālie simboli nedrīkst tikt demonstrēti sacensību laikā. Federācijām arī rekomendēts šo valstu pārstāvjus neielūgt uz starptautiskajām sacensībām.

SOK valde apstiprina, ka šīs rekomendācijas neattiecas uz sportistu dalību tuvākajās divās olimpiskajās spēlēs, un lēmums šajā jautājumā pagaidām nav pieņemts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu