Video ⟩ Porziņģis: Šādas uzvaras dod mums papildu enerģiju

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis (no labās)
Kristaps Porziņģis (no labās) Foto: AFP/SCANPIX

Vašingtonas "Wizards" vienība otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēli aizvadīja ar lielu enerģiju, bet tās uzvarētā Bostonas "Celtics" nespēja trāpīt metienus arī no labām pozīcijām, pēcspēles preses konferencē teica Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis.

Porziņģis otrdien guva 32 punktus un sakrāja 13 atlēkušās bumbas viņa pārstāvētās "Wizards" vienības panākumā savā laukumā pār vienu no spēcīgākajām līgas komandām "Celtics" ar 130:111 (29:23, 35:28, 35:27, 31:33).

"Mēs spēli sākām enerģiski, trāpījām vairākus metienus, un Bostonas komanda nespēja trāpīt savus metienus, pat brīvus metienus. "Celtics" nespēja atrast ritmu uzbrukumā, bet mums viss izdevās," teica Porziņģis.

"Arī otrajā puslaikā spēlējām labi, un īpaši jāizceļ Avdija, kurš bija neticams," Latvijas basketbolists uzteica izraēlieša kvalitatīvo spēli abos laukuma galos, ko sekmēja tiesnešu pieļautā fiziskā spēle.

Porziņģis piezīmēja, ka ar to izskaidrojams arī tikai viens paša izpildītais soda metiens, taču abām komandām bija vienādi nosacījumi.

"Šādas uzvaras dod mums papildu enerģiju. Mēs nedomājam ne par ko citu kā tikai katrā spēlē cīnīties un uzvarēt, un uzvaras dod pārliecību par saviem spēkiem," teica galvaspilsētas kluba centra spēlētājs.

Porziņģis 33 minūtēs un 58 sekundēs laukumā grozā raidīja 11 no 16 divpunktu metieniem, trīs no pieciem tālmetieniem un vienīgo soda metienu. Latvieša rēķinā arī sešas rezultatīvas piespēles, pa pārtvertai bumbai un bloķētam metienam, viena personiskā piezīme un spēlē labākais +/- rādītājs +26.

Porziņģis kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju, bet 25 punktus, desmit atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Deni Avdija, 19 punktus un deviņas rezultatīvas piespēles Montī Morisa kontā.

Traumu dēļ spēlē nepiedalījās Bredlijs Bīls un Kails Kuzma.

Viesu sastāvā rezultatīvākais bija Džeisons Teitums, kurš sakrāja 28 punktus, deviņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. 18 punktus guva Džeilens Brauns.

"Wizards" komanda sagādāja "Celtics" zaudējumu pēc trim uzvarētām spēlēm.

Vašingtonas vienība ar 34 uzvarām 76 mačos ieņem 11.vietu Austrumu konferencē. Sešus mačus pirms pamatturnīra beigām desmito vietu konferencē, kas dod vietu "play in" turnīrā, ar bilanci 36-39 ieņem Čikāgas "Bulls". "Celtics" ar 52 uzvarām 76 mačos ieņem otro vietu.konferencē.

Nākamo spēli Vašingtonas basketbolisti aizvadīs piektdien savā laukumā ar Orlando "Magic".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu