Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs asi nosoda SOK rekomendācijas attiecībā uz agresorvalstu sportistiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis
Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis Foto: Zane Bitere/LETA

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).

Sarunā ar aģentūru LETA viņš pauda uzskatu, ka SOK vajadzētu pārskatīt olimpisko hartu un vērtības, uz kurām tā balstās, uzsverot, ka nevar leģitimizēt Krievijas un Baltkrievijas pastrādātos pāridarījumus Ukrainai caur sportu.

Sporta veidu savienībām Latvijā esot nepieciešams aktīvi paust savu nostāju, tai skaitā starptautiski sadarbojoties ar citām Baltijas un Skandināvijas valstīm, par to, ka tās sacensībās nepiedalīsies ne zem kāda karoga ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem.

Labs piemērs esot riteņbraucējs Toms Skujiņš un Latvijas Basketbola savienība, kuri līdz šim aktīvi pauduši savu nostāju šajā jautājumā.

Tomēr, kamēr nav pieņemts gala lēmums, sportistiem būtu jācenšas piedalīties atlasē Olimpiskajām spēlēm.

Jau vēstīts, ka 29.martā SOK prezidents Tomass Bahs paziņoja komitejas rekomendāciju ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem.

Šīs rekomendācijas neattiecas uz sportistu dalību tuvākajās divās olimpiskajās spēlēs, un lēmums šajā jautājuma pagaidām nav pieņemts.

Vairākas valstis, tostarp Vācija un Polija, SOK rekomendāciju nosoda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu