SOK vadītājs Bahs komentējis plaši saņemto kritiku par rekomendāciju krievu un baltkrievu sportistu jautājumā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tomass Bahs
Tomass Bahs Foto: AP/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs paudis nožēlu, ka Eiropas valstis kritizējuši viņa pārstāvētās organizācijas rekomendāciju zem neitrāla karoga sporta apritē atgriezt krievu un baltkrievu sportistus.

"Ir nožēlojami redzēt, ka dažas valdības nevēlas cienīt vairākumu olimpiskajā kustībā, ne arī sporta autonomiju," pēc SOK valdes sanāksmes žurnālistiem sacīja Bahs. "Ir nožēlojami, ka šīs valdības nerisina dubultstandartu jautājumu."

Viņš piebilda, ka dažādi olimpiskās kustības līmeņi ir "ļoti noraizējušies par šo sporta politizāciju".

Otrdien izplatītajās SOK rekomendācijās starptautiskajām sporta veidu federācijām un sacensību rīkotājiem teikts, ka sportisti sacensībās var atgriezties tikai kā individuāli pārstāvji, nevis kā komandu dalībnieki.

Sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, nedrīkst piedalīties sacensībās. Tāpat startēt nedrīkst sportisti un sacensībās piedalīties apkalpojošā personāla pārstāvji, kuri ir Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki.

Sportistiem jāatbilst arī starptautisko federāciju antidopinga noteikumiem.

SOK rekomendācijas joprojām izslēdz starptautisko sporta sacensību norisi Krievijā un Baltkrievijā, kā arī šo valstu karogi, himnas un nacionālie simboli nedrīkst tikt demonstrēti sacensību laikā. Federācijām arī rekomendēts šo valstu pārstāvjus neielūgt uz starptautiskajām sacensībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu