Verstapens un Alonso ātrākie Austrālijas "Grand Prix" pirmajos treniņos

CopyDraugiem X Whatsapp
Fernando Alonso
Fernando Alonso Foto: dpa/scanpix

Iepriekšējo divu sezonu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Makss Verstapens piektdien bija ātrākais šīs sezonas trešā posma - Austrālijas "Grand Prix" - pirmajā treniņbraucienu sesijā, kamēr otrajā labāko rezultātu sasniedza "Aston Martin" pilots Fernando Alonso.

Pirmajā sesijā nīderlandietis nedaudz vairāk kā piecus kilometrus garo trasi veica minūtē un 18,790 sekundēs.

Otrs ātrākais, atpaliekot 0,433 sekundes, bija "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, bet trešo labāko apļa laiku sasniedza Vertstapena komandas biedrs no "Red Bull" vienības Serhio Peress.

Savukārt otrajā sesijā, kuras laikā lietainie laikapstākļi apgrūtināja pilotiem braukšanu, Alonso izdevās trasi veikt minūtē un 18,877 sekundēs, sasniedzot labāko apļa laiku vēl pirms bija sācies lietus.

"Aston Martin" pilots par 0,445 sekundēm apsteidza Šarlu Leklēru ("Ferrari"), bet par 0,615 sekundēm bija ātrāks par Verstapenu.

Sestdien būs vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, bet Austrālijas "Lielās balvas" izcīna norisināsies svētdien.

Pēc pirmajiem diviem sezonas posmiem kopvērtējuma līderis ir Verstapens ar 44 izcīnītiem punktiem. Otro vietu ar 43 punktiem ieņem otrā posma uzvarētājs Peress, bet trešais ar 30 punktiem ir Alonso.

F-1 2023. gada čempionātā paredzēti 23 posmi.

2022. gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu