Artis Ābols: Par mūsu mazākumu raudāt gribas

CopyDraugiem X Whatsapp
Artis Ābols
Artis Ābols Foto: Edijs Pālens/LETA

Divus mazākumā ielaistos vārtus un slikto komandas spēli ceturtdienas "Optibet" Hokeja līgas (OHL) finālsērijas otrajā mačā par zaudējuma iemesliem minēja Jelgavas "Zemgale"/LLU galvenais treneris Artis Ābols, ziņo OHL.

Rīgas "Mogo"/LSPA vienība ceturtdien OHL finālsērijas otrajā mačā iepriekšējās sezonas čempioni "Zemgale"/LLU savā laukumā uzvarēja ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0), sērijā līdz četrām uzvarām panākot neizšķirtu 1-1.

"Ja mēs pagājušajā mačā spēlējām slikti, tad šoreiz mēs spēlējām ļoti slikti. Viņi viennozīmīgi bija labāki un uzvarēja pelnīti," teica Ābols.

"Spēle nevienādos sastāvos… Par mūsu mazākumu raudāt gribas," treneris komentēja divus mazākumā ielaistos vārtus. "Hokejisti ģērbtuvēs zina, kāpēc mazākums ir vājš un kāpēc mēs nospēlējām tik slikti. Zina, bet vairāk palīdzēt nevaru. Tikai viņi paši."

Ābols arī piebilda, ka viņš mēģina palīdzēt spēlētājiem, taču ""Mogo"/LSPA uzvarēja pelnīti".

Jelgavas komanda mača nopelnīja 12 soda minūtes, bet pretinieki - desmit soda minūtes, jelgavniekiem ne reizi nerealizējot vairākumu. Pēdējoreiz ripa viesu komandas vārtos pabija, kad Ēriks Vītols cīņas beigās bija nomainīts ar laukuma spēlētāju.

"Kā teicu pirms sērijas, svarīgākais būs tas, kura komanda uzvarēs pēdējā spēlē," atgādināja "Mogo"/LSPA galvenais treneris Ģirts Ankipāns. "Līdzīgs mačs tam, ko aizvadījām pirms divām dienām. Kaut kādās detaļās nospēlējām labāk, lai gan neteiktu, ka pagājušajā mačā mēs slikti spēlētu - vienkārši ielaidām neveiksmīgus vārtus, it sevišķi pagarinājumā. Šoreiz sanāca jaudīgāks sākums."

Viņš uzteica savas komandas darbību vairākumā visas sezonas garumā.

"Vienubrīd redzēju tabulu, kurā bija salikti visi Eiropas komandu vairākumi, un pirmajā vietā bija tieši "Mogo"/LSPA," teica treneris. "Protams, ka šodien vairākums izšķīra uzvarētāju, bet arī pieci pret pieci spēlējām labi, mazākumā izturējām. Protams, priecājos, ja vairākumā metam iekšā - tas padara lietu vieglāku."

Ankipāns arī runāja par principiālo pretstāvi Somijas pēc spēka otrās - "Mestis" līgas klubam, atgādinot, ka ir cīņa par katru centimetru, par katru milimetru, un tas ir pats svarīgākais: "Mēs pārstāvam Latvijas čempionātu, viņi pārstāv "Mestis" prestižu. Ir, par ko pacīnīties, ir motivācija gan vienā, gan otrā pusē."

Pirmajā sērijas spēlē, uzvarot pagarinājumā ar 4:3, panākumu guva "Zemgale"/LLU.

Finālsērijas trešais mačs 1. aprīlī notiks Jelgavā.

Pamatturnīra četrās spēlēs abas finālistes svinēja pa divām uzvarām.

OHL "play-off" turnīrā iekļuva astoņas no deviņām pamatturnīra vienībām.

2021./2022.gada sezonā savu pirmo Latvijas čempionu titulu izcīnīja Jelgavas "Zemgale"/LLU, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu