Video ⟩ "Daugavpils" futbola virslīgā svin pirmo uzvaru šosezon; pie panākuma tiek arī "Riga" un RFS (335)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ruslans Antropovs

"Daugavpils" sestdien savā laukumā svinēja pirmo uzvaru šīs sezonas "Optibet" Latvijas futbola virslīgas spēlēs. Pie panākuma tika arī RFS un "Riga" futbolisti. 

"Daugavpils" stadiona "Esplanāde" mākslīgajā laukumā ar 3:0 (1:0) pieveica Salaspils "Super Nova" futbolistus.

Pēc trim viesu saņemtajām dzeltenajām kartītēm, no kurām vienu izpelnījās komandas galvenais treneris Aleksandrs Koliņko, 27. minūtē mājinieki guva vārtus pēc stūra sitiena.

Pēc Ramina Nasirli izpildītā stūra sitiena no labās puses no vārtsarga laukuma vidus bumbu ar galvu vārtos raidīja Valerijs Lizunovs - 1:0 "Daugavpils" labā.

33. minūtē bija vērojama reta aina futbolā, galvenā tiesneša postenī Sergeju Vasjkovu nomainot ceturtajam tiesnesim Artim Ķēniņam.

Interesantā spēlē, kurā abām komandām bija vārtu gūšanas momenti, 2:0 77. minūtē panāca Nasirli, kurš pēc Gļeba Žaleiko piespēles no vārtsarga laukuma kreisā stūra raidīja bumbu vārtos starp vārtsarga kājām. Salaspils vienības vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs bumbu ar kreiso kāju skāra, taču tikai mazināja bumbas ātrumu, ar kādu tā ielidoja vārtos.

Jau mača kompensācijas laika pirmajā minūtē no soda laukuma vidus bumbu vārtu kreisajā stūrī raidīja Ismaels Diomonds - 3:0.

Citā spēlē "Liepāja" stadiona "Daugava" rezerves laukumā ar 0:3 (0:3) piekāpās "Riga" vienībai.

Viesi divus vārtus guva divu minūšu laikā. Desmitajā minūtē pēc Raivja Andra Jurkovska piespēles no laukuma labās malas vārtus no soda laukuma guva Milošs Jojičs, kurš ar māņu kustību atbrīvojās no Anrī Staniča un raidīja bumbu vārtu labajā stūrī.

2:0 pēc Duglasa Aurēliu piespēles no kreisās puses 11.minūtē panāca Marko Regža. Viņa pirmo sitienu ar galvu no vārtsarga laukuma vārtsargs Vladislavs Lazarevs atvairīja, taču mājinieku aizsargi ļāva Regžam ar atkārtotu sitienu raidīt bumbu vārtos - 2:0.

Lazarevam vārtos bija daudz darba, un viņš atvairīja vairākus bīstamus rīdziniekus sitienus, taču 45. minūtē pēc piespēles no laukuma kreisās puses Marko Dabro no vārtsarga laukuma līnijas vispirms trāpīja pa vārtu labo stabu, bet ar atkārtotu sitienu raidīja bumbu vārtos - 3:0.

Abas komandas otrajā puslaikā veica vairākas maiņas, taču rezultāts vairs nemainījās, jo daudz labāk spēlēja "Liepājas" aizsardzība un "Riga" samazināja uzbrukumu sparu.

Dienas noslēdzošajā spēlē "Jelgava" mājās ar 0:2 (0:1) piekāpās bronzas medaļniecei RFS, kura svinēja pirmo uzvaru trijās spēlēs.

Diezgan līdzīgā spēlē nedaudz vairāk iniciatīvas pirmajā puslaikā bija RFS.

Kad jau likās, ka pirmais puslaiks noslēgsies neizšķirti, brīvsitienu puslaika vienīgajā kompensācijas minūtē no kreisās laukuma puses izpildīja Petrs Marešs, un Vitālijs Jagodinskis no soda laukuma vidus ar kāju ielaboja bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī.

72. minūtē Andrejs Iličs, kurš laukumā nāca otrā puslaika sākumā, uz mājinieku soda laukuma līnijas apspēlēja divus Jelgavas futbolistus un raidīja bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī.

79. minūtē laba iespēja bija Oskaram Rubenim, taču viesu vārtsargs Jevgeņijs Nerugals sitienu atvairīja.

Mača nogalē vēl lielisku vārtu gūšanas momentu izniekoja RFS uzbrucējs Emersons, trim RFS spēlētājiem pretuzbrukumā izejot pret vienu mājinieku aizsargu.

Svētdien kārtas noslēgumā "Tukums 2000"/"Telms" mājās uzņems "Metta" komandu, bet Ķekavas "Auda" Mežaparkā cīnīsies ar "Valmieru".

Turnīra tabulas augšgalā ar trijās spēlēs gūtiem septiņiem punktiem ir izvirzījusies "Riga", seši punkti divās spēlēs ir "Auda", pieci punkti trijās cīņās ir RFS, bet pa trim punktiem ir divas spēles nospēlējušajām "Liepājai" un "Tukums 2000"/"Telms" komandai, kā arī trīs cīņas aizvadījušajām "Super Nova", "Jelgavai" un "Daugavpils" vienībai. Viens punkts divās spēlēs ir čempionei "Valmierai", bet bez punktiem ir "Metta" pēc viena aizvadīta mača.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023. gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Komentāri (335)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu