Britu bokseris Džošua pēc punktiem uzvar Frenklinu

TVNET/LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas bokseris Entonijs Džošua sestdien Londonā divu smagsvaru duelī uzvarēja amerikāni Džermeinu Frenklinu, bokseriem gan necīnoties par čempionu jostām.

Pēc 12 raundiem tiesnešu lēmums bija vienbalsīgs - viens britam piešķīra uzvaru ar 118:111, bet divi ar 117:111.

"Labprāt būtu cīņu pabeidzis ar nokautu, taču arī šāda uzvara ir svarīga," pēc dueļa teica 33 gadus vecais Džouša, kurš bija zaudējis trīs no savām iepriekšējām piecām cīņām.

Pēc uzvaras teiktais liecina, ka Džošua nav zaudējis cerības uz cīņu ar savu tautieti Taisonu Fjūriju. "Zinu, ko līdzjutēji vēlas. Bumba ir Fjūrija pusē. Justos pagodināts, cīnīties par WBC čempiona jostu," teica Džošua.

Džošua 2021.gadā, piekāpjoties ukrainim Oleksandram Usikam, zaudēja Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācija (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas, kā arī Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) titulu. Pagājušā gada augustā tika aizvadīts revanšs, kurā, nosakot uzvarētāju pēc punktiem, vēlreiz pārāks izrādījās Usiks.

Džošua ir 2012.gada Londonas olimpisko spēļu čempions smagsvariem, bet profesionālajā boksā aizvadījis 28 cīņas, kurās izcīnījis 25 uzvaras (22 ar nokautu) un piedzīvojis trīs zaudējumus.

Savukārt 29 gadus vecais Frenklins pēdējo reizi ringā kāpa pagājušā gada novembra beigās un zaudēja Lielbritānijas bokserim Dilianam Vaitam, piedzīvojot pirmo zaudējumu karjerā. Viņam no 23 cīņām ir 21 uzvara, 14 ar nokautu.

 
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu