Bedzeki izcīna savu pirmo uzvaru "MotoGP" posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Mooney VR46" komandas motobraucējs Marko Bedzeki
"Mooney VR46" komandas motobraucējs Marko Bedzeki Foto: EPA/Scanpix

"Mooney VR46" komandas motobraucējs Marko Bedzeki svētdien svinēja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta otrajā posmā - Argentīnas "Grand Prix".

Bedzeki izvirzījās vadībā jau pirmajā aplī un spēja nosargāt pirmo vietu visas sacīkstes garumā. Viņš finišā par 4,085 sekundēm apsteidza Žoanu Zarko ("Prima Pramac"), kurš ieņēma otro vietu, bet Alekss Markess ("Gresini") atpalika no Bedzeki 4,681 sekundi un noslēdza labāko trijnieku.

Ceturtais finišēja Franko Morbidelli ("Monster Energy Yamaha"), kuram sekoja Horhe Martins ("Prima Pramac") un Džeks Millers ("Red Bull KTM"), septīto vietu ieņēma Fabio Kvartararo ("Monster Energy Yamaha"), astotais bija Luka Marini ("Mooney VR46"), devītajā pozīcijā ierindojās Alekss Rins ("LCR Honda Castrol"), bet labāko desmitnieku noslēdza Fabio di Džanantonio ("Gresini").

Lielāko daļu sacīkstes trešajā vietā turējās pagājušās sezonas čempions un šīs sezonas pirmās sezonas uzvarētājs Frančesko Banjaja ("Ducati Lenovo"), taču astoņus apļus līdz finišam viņš piedzīvoja kritienu un noslēdza sacīksti priekšpēdējā, 16. pozīcijā.

Savukārt jau pirmajā aplī kritienu piedzīvoja Breds Binders ("Red Bull KTM"), kurš dienu iepriekš bija ātrākais sprinta sacīkstē. Šosezon sprinta sacensības, kurās motobraucēji veic 12 apļus un cīnās arī par kopvērtējuma punktiem, paredzētas dienu iepriekš pirms katras galvenās sacīkstes.

Pēc pirmajiem diviem sezonas posmiem pirmo vietu kopvērtējumā ieņem Bedzeki, kurš ticis pie 50 punkti, Banjaja sakrājis 41 punktu un ir otrai, bet Zarko ir 35 punkti, kas dod trešo pozīciju.

Šajā sezonā kalendārā paredzēts 21 posms.

Pērn pirmo reizi karjerā par čempionu kļuva Frančesko Banjaja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu