Vēl viena starptautiskā federācija dod zaļo gaismu agresorvalstu sportistiem (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīva bilde
Ilustratīva bilde Foto: AFP/SCANPIX

Arvien vairāk starptautisko sporta veidu federāciju nolemj dot zaļo gaismu agresorvalstu - Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties starptautiskajā apritē. Tagad to izdarījusi arī Starptautiskā taekvondo federācija, kas turpmāk ļaus Krievijas sportistiem piedalīties sacensībās, kuras tiek rīkotas organizācijas paspārnē.

"Starptautiskā taekvondo federācija paziņojusi, ka turpmāk atļaus Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties sacensībās. Stundu ilgā sanāksmē mums atļauts atgriezties. Pirmās sacensības, kurās drīkstēs piedalīties, būs pasaules čempionāts Azerbaidžānā," Krievijas izlases galvenā trenera Vadima Ivanova teikto citē propagandas aģentūra TASS.

Pasaules čempionāts Baku risināsies nākammēnes. 

Pagājušajā nedēļā Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs paziņoja, ka olimpiskā komiteja rekomendē ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem.

SOK rekomendācijās starptautiskajām sporta veidu federācijām un sacensību rīkotājiem teikts, ka sportisti sacensībās var atgriezties tikai kā individuāli pārstāvji, nevis kā komandu dalībnieki.

Martā Starptautiskās paukošanas federācijas (FIE) ārkārtas kongresā balsojumā par atļauju Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensībās lēmums tika pieņemts ar 89 balsīm par, 46 pret, līdzīgi balsīm sadaloties arī balsojumos par abu valstu komandu un amatpersonu statusu.

Sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, nedrīkst piedalīties sacensībās. Tāpat startēt nedrīkst sportisti un sacensībās piedalīties apkalpojošā personāla pārstāvji, kuri ir Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki.

SOK rekomendācijas joprojām izslēdz starptautisko sporta sacensību norisi Krievijā un Baltkrievijā, kā arī šo valstu karogi, himnas un nacionālie simboli nedrīkst tikt demonstrēti sacensību laikā. Federācijām arī rekomendēts šo valstu pārstāvjus neielūgt uz starptautiskajām sacensībām.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu