Baumaņu izveidotā rallijkrosa komanda šosezon startēs Eiropas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas autosportists Jānis Baumanis
Latvijas autosportists Jānis Baumanis Foto: Evija Trifanova/LETA

Autosportistu Baumaņu izveidotā rallijkrosa komanda "RX Team Latvia" šosezon startēs Eiropas čempionātā, informē vienība.

"RX Team Latvia" pilots būs viens no pēdējo sezonu Latvijas vadošajiem rallijkrosa pilotiem Jānis Baumanis.

Komanda bāzēsies Latvijā un šobrīd garāžās Rīgā intensīvi top jaunās sezonas "Supercar" klases auto, kas tiks arī testēti līdz sezonas pirmajam posmam maija beigās.

"Mašīna tiek būvēta un vairākas detaļas vēl ir tikai ceļā no dažādām pasaules valstīm. Atmosfēra komandā ir lieliska un visi šobrīd strādā ar milzīgu motivāciju. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka paveiksim visu laikā, lai līdz pirmajam posmam Ungārijā pagūtu aizvadīt pāris testus," stāsta Baumanis.

Šogad plāns ir aizvadīt pilnu Eiropas čempionāta ("Euro RX1") sezonu, bet, skatoties nākotnē, komandai ambīcijas ir attīstīties un jau nākamajā sezonā iziet uz starta ar divām mašīnām Eiropas čempionāta ieskaitē. Komandas vadība atzīst, ka šis ir ļoti atbilstošs brīdis savas komandas izveidei, jo pēdējo astoņu gadu laikā, kopš rallijkross Eiropas līmenī ieguva jaunu popularitātes līmeni, tajā ir izskolojušies un guvuši pieredzi arī daudzi latviešu mehāniķi un speciālisti.

"Doma par savas komandas izveidošanu ir bijusi aktuāla visu šo laiku, un es teiktu, ka ir sagaidīts tas brīdis, kad mums ir izdevies piesaistīt Latvijas labākos motoru sporta speciālistus, lai šo projektu īstenotu. Mums ir Rīgā bāzēta, vietējo speciālistu pārstāvēta, tas ir izdevies," atzīst Baumanis.

Bez latviešu speciālistiem komandā ir arī divi inženieri no Francijas, kas dalīsies ar savu pieredzi būvējot uz pilnveidojot "Peugeot 208 WRX" modeli. Tāpat "RX Team Latvia" ir saglabājusi ciešas sadarbības saites ar "Hansen Motorsports" komandu, "YellowSquad" vienību un tās vadītāju Eriku Farenu.

Bez startiem Eiropas čempionātā "Euro RX1" klasē jaunizveidotajai komandai ir plāns atrādīties arī vietējiem līdzjutējiem nacionāla mēroga sacensībās.

Šajā sezonā Latvija neuzņems nevienu no pasaules čempionāta, tajā skaitā arī Eiropas čempionāta posmiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu