Usiks atklāj aptuvenu summu, kādu honorāru par supercīņu pieprasījis "karalis" Fjūrijs (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ukrainas boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks
Ukrainas boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks Foto: EPA/Scanpix

Pasaules čempions boksā ukrainis Oleksandrs Usiks intervijā nosaucis aptuveno summu, kādu honorāru par savstarpējo dueli pieprasījis Taisons Fjūrijs no Lielbritānijas.

Šajā potenciālajā duelī tiktu noskaidrots neapstrīdams ["undisputed"] pasaules čempions boksā supersmagsvaru kategorijā pirmo reizi šajā gadsimtā un pirmo reizi četru jostu ērā (kopš 2007. gada).

Pēc ilgām pārrunām, kuras caurvija arī rupji apvainojumi publiskajā telpā, kopsaucējs par supercīņu starp Usiku un Fjūriju tā arī netika atrasts.

Ārzemju medijos izskanēja versijas, ka Usiks pat bija piekritis peļņas sadalei proporcijā 30:70, tomēr Fjūrija prasības turpināja augt.

Volodomira Kobeļņikova "YouTube" kanālā publicētajā intervijā Usiks atklājis aptuveno summu, kādu pieprasījis Fjūrijs.

"Viņš runāja par daudz miljoniem. Viņš teica, ka ir karalis un tāpēc viņa vērtība esot augsta. Neesmu pārliecināts, ka drīkstu saukt summas, kuras viņš pieprasīja, bet bija pāri 100 miljoniem.

Viņš teica: "Es esmu Taisons Fjūrijs. Esmu karalis. Man būtu jānopelna daudz." Es taču viņam rakstīju, ka varenu cīkstoni nevērtē pēc nopelnītās naudas. Varens cīkstonis tiek vērtēts pēc viņa cīņām un noietā ceļa," stāstīja Usiks.

Ņemot vērā, ka potenciālā supercīņa pret Fjūriju tā arī nematerializējās, Pasaules boksa asociācija (WBA) nāca klajā ar paziņojumu, ka Usikam nākamā cīņa obligāti jāaizvada pret WBA galveno pretendentu un supersmagā svara divīzijas regulārās jostas īpašnieku Danielu Dibuā no Lielbritānijas.

36 gadus vecais Usiks profesionālajā boksā ringā devies 20 cīņās un visās triumfējis, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi.

Usiks bija absolūtais čempions svara kategorijā līdz 90,2 kilogramiem, bet 2021. gada septembrī atņēma visas četras jostas britam Entonijam Džošua supersmagsvaros. Aizvadītā gada augustā Džošua mēģināja revanšēties, taču tika pieveikts vēl vienu reizi.

Savukārt 25 gadus vecais Dibuā profesionālās karjeras laikā ir izcīnījis 19 uzvaras, piedzīvojot tikai vienu zaudējumu. Karjeras vienīgo neveiksmi Dibuā cietis 2020. gadā, piekāpjoties savam tautietim Džo Džojsam.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu