Latvijas hokejistēm vēl viena pārliecinoša uzvara pasaules čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases hokejistes
Latvijas izlases hokejistes Foto: Latvijas Hokeja federācija (LHF)

Latvijas sieviešu hokeja izlase trešdien Mehiko pasaules čempionāta (PČ) otrās divīzijas A grupas jeb ceturtā līmeņa trešajā spēlē ar 8:0 (1:0, 4:0, 3:0) sagrāva mājinieču Meksikas valstsvienību.

Pa trim punktiem šajā mačā uzvarētājām nopelnīja Linda Rulle (2+1) un Krista Nikola Jipa-Čaka (1+2), divus vārtus guva Līga Miljone, ar 1+1 atzīmējās Agnese Apsīte, vārtus guva arī Ksenija Kezika un Samanta Pudule, bet divas rezultatīvas piespēles Karīnas Aņisimovas kontā.

Savukārt otro "sauso" spēli pēc kārtas aizvadīja vārtsardze Kristiāna Apsīte, kura šajā mačā atvairīja 23 pretinieču metienus.

Jau vēstīts, ka turnīru svētdien Latvijas valstsvienība uzsāka ar 3:2 (0:1, 2:0, 1:1) uzvaru pār Taivānas izlasi, bet otrdien ar 6:0 (3:0, 1:0, 2:0) sagrāva Islandi.

Pēc trim aizvadītajiem mačiem Latvijas izlase ar maksimālajiem deviņiem punktiem ir grupas līdere. Otrā ar sešiem punktiem divos mačos ir Spānijas izlase, trešo vietu ar trim punktiem trīs spēles ieņem mājiniece Meksika, bet bez punktiem pēc diviem mačiem ir Taivānas un Islandes hokejistes.

Piektdien plkst.23 būs Latvijas izlase cīņā par pirmo vietu būs jātiekas ar Spāniju.

Grupas uzvarētāja iegūs tiesības nākamgad spēlēt pēc spēka trešajā līmenī jeb pirmās divīzijas B grupā.

Latvijas izlases galvenajam trenerim Hannu Saintulam darbā ar izlasi palīdz Paulis Zvirgzdiņš un Vladislavs Koniševs, kā arī vārtsargu treneris Ahto Kerne.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs pasaules čempionāta otrās divīzijas A grupas turnīrā:

vārtsardzes - Kristiāna Apsīte (Zalcburgas "Eagles", Austrija), Jeļizaveta Stadņika ("Lauvas"/"Prizma");

aizsardzes: Emīlija Jakovļeva (Hokeja skola "Rīga"), Aija Balode ("Laima"), Ksenija Kezika, Anna Šalašova (abas - HK "L&L"), Anna Kubliņa ("Lauvas"/"Prizma"), Sabīne Kate Rubīna ("Karslkrona", Zviedrija), Luīze Zemesarāja (TNSS/THK/"L&L"), Madara Saulīte ("Falkons"/"Laima");

uzbrucējas: Krista Nikola Jipa-Čaka ("LawDawgs", Kanāda), Līga Miljone ("Jaca", Spānija), Laima Elizabete Lukašēviča (HK "L&L"), Agnese Apsīte (Zalcburgas "Eagles", Austrija), Linda Rulle ("Lulea", Zviedrija), Hanna Štrause ("Kurbads"/"Laima"), Anna Katrīna Lagzdiņa (Lankasteras "Reapers", Kanāda), Samanta Pudule, Karīna Šilajāne (abas - "Herning", Dānija), Karīna Aņisimova ("Odense", Dānija), Evelīna Kolīte (Hokeja skola "Rīga").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu