Ābols: Viena lieta ir spēlēt Somijā, bet pavisam cita - Latvijā finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Hokeja komandas "Zemgale/LLU" galvenais treneris Artis Ābols
Hokeja komandas "Zemgale/LLU" galvenais treneris Artis Ābols Foto: Zane Bitere/LETA

Jelgavas "Zemgale"/LLU spēlēšana Somijas pēc spēka otrajā līgā "Mestis" un "Optibet" Hokeja līgā (OHL) ir savā starpā grūti salīdzināmas lietas, sarunā ar žurnālistiem atzina OHL čempionvienības galvenais treneris Artis Ābols.

"Zemgale"/LLU trešdien OHL finālsērijas piektajā spēlē viesos ar rezultātu 5:1 (2:0, 2:0, 1:1) uzvarēja "Mogo"/LSPA un sērijā līdz četrām uzvarām guva virsroku ar 4-1, izcīnot otro čempiontitulu pēc kārtas.

"Abus gadus izslēgšanas spēlēs bija pa vienai saspringtai sērijai. Pagājušajā gadā bija sešas spēles un četri pagarinājumi pret "Liepāju", bet šogad jau sezonas sākumā bija skaidrs, ka finālā spēlēsim ar "Mogo"/LSPA," stāstīja Ābols. "Lai arī sērija noslēdzās 4-1, bija pietiekoši grūti. Pēc šīs spēles bija redzams, ka pretinieki bija izvēlējušies noslēgtu un pragmatisku hokeju."

"Šajā līgā bija krietni lielāks psiholoģiskais spiediens zaudēt, salīdzinot ar Somiju," viņš norādīja. "Zaudēt šeit, tik mazā valstī, savstarpējo attiecību vēsture nāk līdzi treneriem, spēlētājiem un kluba vadībai. Tas viss arī rada intrigu un neparedzamību."

Jelgavas komanda šosezon spēlēja arī Somijas pēc spēka otrajā līgā jeb "Mestis", kurā ierindojās 12.pozīcijā 14 komandu konkurencē.

"Tas ir divas dažādas lietas. Viena lieta ir spēlēt Somijā, kur esi nosacīti pastarītis, un, kad uzvar vai zaudē, tāpat esi malacis," izcēla Ābols. "Pavisam cita lieta ir tepat Latvijā - ir jāspēlē Latvijas finālā un no visiem apkārtējiem tiek gaidīts, ka jāuzvar bez variantiem."

Tāpat treneris skaidroja, ka, neskatoties uz ieņemto vietu, viņa vadītajai komandai saistošāk ir spēlēt Somijas otrajā līgā, kurā pretī stājas vienāda līmeņa vai spēcīgāki pretinieki.

"Mums ir interesanti spēlēt Somijā. Jā, finālā pret "Mogo" tikāmies kā pret līdzīgu komandu un bija nopietnas spēles," neslēpa Ābols. "Līmenis, protams, ir zemāks, bet specifika ir cita un redzam, ka interese ir un cilvēki nāk. Bet spēlēt pret Lietuvas komandām... "

"Zemgale"/LLU šosezon aizvadīja 52 mačus "Mestis" līgā, devās laukumā 32 OHL regulārā turnīra spēlē un vēl 12 "play-off" mačos, taču treneris atklāja, ka tik liels spēļu skaits un saspringts grafiks viņam neradot problēmas.

"Man pēdējie divi gadi ir tik saspringti, bet grēks par to žēloties. Visu laiku tas tā neturpināsies, tāpēc izbaudu to laiku, kad varu strādāt gan ar U-20, gan pieaugušo valstsvienību, gan klubu," viņš piebilda.

Pirms fināla sasniegšanas "Zemgale"/LLU ceturtdaļfinālā ar 3-0 pārspēja Elektrēnu "Energija", bet pusfinālā ar 4-0 bija pārāka pār Rīgas "Dinamo".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu