FIG ir par krievu un baltkrievu vingrotāju atgriešanu apritē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Morinari Vatanabe
Morinari Vatanabe Foto: dpa/scanpix

Starptautiskās Vingrošanas federācijas (FIG) prezidents japānis Morinari Vatanabe pēc vizītes Ukrainā ir izteicies par labu Krievijas un Baltkrievijas sportistu atgriešanās sacensībās.

Piedaloties marta beigās mirušās Ukrainas mākslas vingrošanas treneres Albinas Derjuginas bērēs Ukrainā, Vatanabe izmantoja iespēju Kijevā tikties ar Ukrainas prezidenta biroja vadītāju Andriju Jermaku un Ukrainas sporta ministru Vadimu Gutceitu.

"Es saprotu un atbalstu Ukrainas politisko nostāju. Tomēr sports ir neatkarīgs no politikas. Sportā ir jāmeklē miers pat tad, kad valdības un karavīri karo. Tāda ir sporta misija," teikts Vatanabes ceturtdien izplatītajā paziņojumā.

"Es aizstāvu visus pasaules vingrotājus kā ģimeni. Tāpēc es atbalstu ukraiņu vingrotājus, un tāpēc es aizstāvu krievu un baltkrievu vingrotāju, kuri nav iesaistīti karā, tiesības piedalīties sacensībās," viņš piebilda.

Abu valstu sportistiem kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī ir aizliegts piedalīties lielākajā daļā sporta pasākumu. Tomēr Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pagājušajā nedēļā ieteica sporta veidu federācijām atļaut abu valstu sportistiem atgriezties sacensībās kā neitrāliem sportistiem un ar stingriem nosacījumiem.

Trešdien Starptautiskā Jāšanas sporta federācija (FEI) pievienojās Pasaules vieglatlētikas savienībai (WA), sakot, ka nepieļaus Krievijas un Baltkrievijas sportistu atgriešanos sacensībās.

SOK ieteikumos nav iekļautas 2024.gada Parīzes olimpiskās spēles, par kurām lēmums ir gaidāms šogad.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu