Kanādas hokejistes svin "sauso" uzvaru pasaules čempionāta mačā

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

Kanādas sieviešu hokeja izlase sestdien svinēja "sauso" uzvaru savās mājās notiekošajā pasaules čempionātā elites divīzijā.

A apakšgrupas duelī kanādietes ar rezultātu 5:0 (2:0, 2:0, 1:0) pārspēja Japānas valstsvienību, iekrājot arī ievērojamu metienu bilanci - 60:11.

Uzvarētājām ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Sāra Filjēra, kamēr vārtsardze Emerensa Mešmeiera palika nepārspēta.

Kanādas hokejistes Japānu uzvarējušas astoņās līdzšinējās spēlēs pasaules čempionātos. Gūto un zaudēto vārtu attiecība hokeja dzimtenes pārstāvēm ir milzīga - 96:0.

A apakšgrupā pirmo vietu ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ieņem Kanāda, seši punkti divos mačos ir ASV, divus punktus divās cīņās guvusi Čehija, viens punkts trīs dueļos ir Japānai, kamēr Šveice laukumā devusies divreiz un ir bez punktiem.

Tikmēr B apakšgrupā Zviedrija ar rezultātu 6:2 (4:2, 1:0, 1:0) guva virsroku pār Ungāriju. Zviedrietēm ar četriem gūtiem vārtiem, trīs no tiem pirmajā periodā, izcēlās Līna Jungbloma.

B grupā, visām komandām aizvadot pa divām spēlēm, seši punkti ir Somijai, pa trīs - Vācijai, Zviedrija un Ungārijai, bet neviena - Francijai.

Čempionātā piedalās desmit komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās. A grupā spēlē Kanāda, ASV, Šveice, Čehija un Japāna, bet B grupā cīnās Somija, Zviedrija, Ungārija, Vācija un Francija.

Turnīrs Bramptonas pilsētā Kanādā norisināsies līdz 26.aprīlim.

Pasaules čempionāts hokejā sievietēm tiek rīkots kopš 1990.gada, un tajā ir triumfējušas tikai ASV un Kanādas hokejistes. Kanādietēm ir 12 tituli, amerikānietēm - deviņi, bet Somijas kontā ir viens sudrabs un 13 bronzas godalgas.

Pēdējos divos gados par čempionēm ir kļuvušas Kanādas hokejistes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu