Video Girgensona "Sabres" atspēlējas un saglabā cerības iekļūt "play off"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Zemgus Girgensons
Latvijas hokejists Zemgus Girgensons Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Bufalo "Sabres" pirmdien izbraukumā trešajā periodā spēja atspēlēties pret Ņujorkas "Rangers" vienību un saglabāja cerības uz iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā.

"Sabres" viesos bija pārāki ar 3:2 (1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 2:1) uzvarētāju noskaidrošanas metienu sērijā un pateicoties konkurentu neveiksmēm saglabāja cerības pirmo reizi kopš 2010./2011.gada sezonas spēlēt "play off".

Girgensons uzvarētāju rindās uz ledus bija 14 minūtes un 25 sekundes, no kurām divas minūtes un 35 sekundes spēlēja mazākumā. Metienus vārtu rāmī latviešu uzbrucējs neizpildīja, taču atzīmējās ar vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, uzvarēja vienīgajā iemetienā un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pirmā perioda 15.minūtē viesus vadībā izvirzīja Džons Džeisons Peterka, uz ko otrajā periodā ar diviem precīziem metieniem atbildēja Artēmijs Panarins, ļaujot "Rangers" pārņemt vadību.

Tomēr trešā perioda vidū pēc "Rangers" aizsarga Ke'Andrē Millera kļūdas pie saviem vārtiem ripu ieguva Alekss Taks, pēc kura metiena pie atlēkušās ripas tika Keisijs Mitlstads, panākot 2:2.

Tieši Mitlstads realizēja arī uzvaras vērto pēcspēles metienu, ļaujot "Sabres" turpināt cīņu pa iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā.

Tikmēr zaudējumus pirmdien piedzīvoja "Sabres" tiešie konkurenti - Floridas "Panthers" un Ņujorkas "Islanders".

"Panthers" savā laukumā ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:0, 0:1) papildlaikā atzina Toronto "Maple Leafs" pārākumu, bet "Islanders" ar 2:5 (0:3, 0:0, 2:2) izbraukumā piekāpās Vašingtonas "Capitals" vienībai.

Ja sešas komandas no Austrumu konferences, kas piedalīsies Stenlija kausa izcīņā jau ir zināmas, tad par atlikušajām divām ceļazīmēm uz "play off" norit spraiga cīņa. "Panthers" ar 92 punktiem 81 mačā pašlaik ir septītie, 91 punkts ir "Islanders", 90 punkti 80 mačos ir Pitsburgas "Penguins", bet "Sabres" ar 87 punktiem ir desmitie, taču aizvadījuši vien 79 spēles. Kopumā regulārajā čempionāta katra komanda aizvada 82 mačus.

Nākamo spēli "Sabres" aizvadīs jau otrdien, kad viesos tiksies ar Ņūdžersijas "Devils" hokejistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu