Porziņģis: Zinu, ka daudzi domā, ka šis nav seksīgs galamērķis (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Kristaps Porziņģis labprāt turpinātu karjeru Vašingtonas "Wizards" komandā, Latvijas basketbolists atzīst pēc savas labākās sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāja karjerā.

27 gadus vecais Porziņģis šosezon 65 spēlēs vidēji mačā guva 23,2 punktus, kas ir viņa rezultatīvākais sniegums sezonas nogrieznī. Viņš kļuva par "Wizards" sezonas rezultatīvāko spēlētāju, kā arī labāko cīņā par atlēkušajām bumbām (8,4) un bloķētajos metienos (1,5).

Porziņģim ir spēkā līgums uz nākamo sezonu par 36 miljonus ASV dolāru lielu algu. Kontraktā gan ir iekļauta "spēlētāja opcija", kas ļauj atteikties no līguma un izskatīt citus darba piedāvājumus brīvo aģentu tirgū. Ziemeļamerikas mediji lēš, ka "Wizards" var piedāvāt latvietim četru gadu līgumu par 180 miljoniem dolāru.

"Es šeit jūtos kā mājās. Ticiet vai ne, man patīk šī pilsēta. Zinu, ka daudzi saka, ka šis nav seksīgs galamērķis brīvajiem aģentiem. Tomēr man šeit ļoti patīk," latviešu basketbolistu citē "NBC Sports".

Porziņģis pauž simpātijas kluba darbiniekiem. "Redzu, ka ir vēlme šo vietu padarīt labāku, un manās acīs tam ir liela vērtība. Tas mani aizrauj, tāpēc es ar nepacietību gaidu, kas notiks. Cerams, ka drīz mums būs skaidrība."

Latvijas basketbolistam līdz 23. jūnijam jāizlemj, vai viņš atsakās no viena gada līguma par 36 miljonu dolāru algu un kļūst par brīvo aģentu, lai izskatītu piedāvājumus un vienotos par jaunu kontraktu. Brīvo aģentu tirgus atvērsies 30. jūnijā.

"Wizards" šosezon izcīnīja 35 uzvaras un piedzīvoja 47 zaudējumus, Austrumu konferencē iegūstot 12. vietu un nespējot kvalificēties izslēgšanas mačiem.

Vašingtonas kluba lielākā zvaigzne Bredlijs Bīls tāpat kā Porziņģis šosezon vidēji mačā guva 23,2 punktus, taču viņš aizvadīja tikai 50 spēles. Kails Kuzma piedalījās 64 spēlēs un vidēji atzīmējās ar 21,4 punktiem.

Kuzma līdzīgi kā Porziņģis var izmantot "spēlētāja opciju" un kļūt par brīvo aģentu. Kuzmam ir līgums uz nākamo sezonu par 13 miljoniem dolāru, taču no tā var atteikties, lai izskatītu ilgtermiņa piedāvājumus.

"Wizards" kluba vadība norādījusi, ka vēlas pagarināt līgumus ar Porziņģi un Kuzmu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu