Par sievieti pārģērbies vīrietis Kenijas sieviešu šaha čempionātā mēģina izcīnīt galveno balvu

Jānis Vingris
, TVNET žurnālists, režisors
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Chess Kenia

Kāda nevienam nepazīstama Kenijas sieviešu šaha čempionāta dalībniece pēc uzvarām pār bijušo valsts čempioni un Ugandas top spēlētāju tika atmaskota kā vīrietis – students vārdā Stenlijs Omondi.

Vīrietis turnīram bija reģistrējies ar Milicentas Avuoras (Millicent Awuor) vārdu. Lai slēptu savu identitāti, viņš uz spēlēm ieradās, ģērbies čadrā, kas nosedza visu ķermeni, atstājot vien šauru spraugu acīm. Pēc spēļu izspēlēšanas viņš nesarunājās ar citām dalībniecēm.

“Viņš neizdvesa ne vārda arī tad, kad reģistrējās turnīram; tiesnešiem iesniedza lapiņu ar savu vārdu,” medijiem atklāja pasākuma organizators.

Kaut aizdomas par spēlētājas īsto identitāti bija jau agrāk, turnīra galvenais tiesnesis atklāj, ka tiesneši kavējās iejaukties, jo pastāvēja varbūtība, ka viņiem ir darīšana ar ortodoksālu musulmaņu sievieti, vēsta portāls Chess.com. Bet pamazām aizdomas pastiprinājās; tiesneši pamanīja čadrā ģērbtajai dalībniecei kājās vīriešu apavus, un viņas gaita arī tika raksturota, kā īpatnēja.

Foto: Chess Kenia

Pēc ceturtās kārtas, kad nevienam nezināmā dalībniece bija apspēlējusi divas spēcīgas pretinieces, tiesneši ieaicināja aizdomās turamo privātā telpā un pieprasīja uzrādīt identifikācijas dokumentus. Šajā brīdī viltvārdis atzinās krāpniecībā. Viņš izrādījās universitātes students un savu rīcību pamatoja ar finansiālām grūtībām un vēlmi iegūt sieviešu turnīra galveno balvu – 500 tūkstošus Kenijas šiliņu (ap 3500 eiro).

Viltvārdis tika izraidīts no turnīra, viņa iepriekšējo spēļu rezultāti anulēti. Kenijas atklātajā šaha čempionātā piedalījās gandrīz 450 spēlētāju no 22 federācijām. Turnīrā piedalījās arī Latvijas lielmeistars Ņikita Meškovs, kura vienīgais zaudējums pēdējā kārtā liedza ieņemt godalgotu vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu