Vairāk nekā 200 miljoni dolāru nemotivēja. NBA zvaigzne 2020. gadā apsvēra karjeras noslēgšanu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA zvaigzne Janis Adetokunbo
NBA zvaigzne Janis Adetokunbo Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Grieķijas basketbolists Janis Adetokunbo pirms trim gadiem apsvēra domu noslēgt karjeru, sportists atzina intervijā "Milwaukee Journal".

Adetokunbo šobrīd ir viens no labākajiem basketbolistiem pasaulē. Ar viņu priekšgalā Milvoki "Bucks" komanda šosezon kļuva par regulārā čempionāta uzvarētāju (58 uzvaras, 24 zaudējumi).

2021. gadā Adetokunbo ar "Bucks" triumfēja NBA izslēgšanas maču turnīrā, turklāt Grieķijas basketbolists tika atzīts par finālsērijas MVP jeb vērtīgāko spēlētāju. Gadu iepriekš viņš ar kluba vadību apspriedis domu noslēgt karjeru.

"Vienalga, kur es atrodos, - visi mani vēro. Man nav laika, kad to izslēgt, lai es vienkārši varētu būt es pats," sacīja patlaban 28 gadus vecais Adetokunbo.

Basketbolists pastāstīja kādu atgadījumu, kas ilustrē, ar kādu psiholoģisku spiedienu viņam ikdienā jāsaskaras.

"Es biju Orlando viesnīcā, kas atrodas piecu minūšu gājiena attālumā no Disnejlendas. Sastapu trīs bērnus aptuveni piecu līdz septiņu gadu vecumā. Sieviete apmēram 55 līdz 60 gadu vecumā, kura droši vien bija bērnu vecmamma, viņiem vaicāja - jūs zināt, kas viņš ir? Viņiem nebija nojausmas, taču sieviete pateica - labākais spēlētājs pasaulē," atmiņās dalījās Adetokunbo.

"Ir patīkami to dzirdēt, taču tas rada lielu spiedienu. Lai to apliecinātu, ir jāspēlē vislabāk, ir jātrenējas kā vislabākajam. Ir sevi jāpasniedz kā vislabāko. Tas nav viegli."

Šāda atbildība Adetokunbo sagādājusi grūtības. "Kaut cilvēkiem šķiet, ka es ar to labi tieku galā, jo tāda ir mana personība, patiesībā tas ir ļoti grūti. 2020. gadā biju gatavs aiziet no šīs spēles."

Zīmīgi, ka 2020. gadā Adetokunbo ar "Bucks" vienojās par piecu gadu līgumu un 228 miljonus ASV dolāru lielu atalgojumu, kas tobrīd bija lielākais kontrakts NBA vēsturē.

"Visi uz mani skatījās kā uz vājprātīgo. Ziniet, varat ņemt to naudu un iebāzt sev..."

Adetokunbo vērsās pie kāda padomdevēja, kurš palīdzējis atrunāt no domām par karjeras noslēgšanu.

"Turpināju ar viņu runāt. Viņš man daudz palīdzēja - ne tikai kļūt par labāku basketbolistu un tikt ar to galā, bet arī kļūt par labāku partneri, labāku tēvu, labāku brāli un labāku dēlu. Par labāku personu."

Adetokunbo pēc konsultācijām ar padomdevēju iemācījās dalīties ar savām sajūtām un pārstāja tās apslāpēt.

"Tolaik centos no visiem izvairīties, taču es tāds neesmu - patiesībā esmu ļoti sabiedrisks. Man patīk komunicēt ar cilvēkiem."

2019. un 2020. gadā Adetokunbo atzina par NBA sezonas vērtīgāko spēlētāju. Arī šosezon viņš ir viens no galvenajiem MVP balvas pretendentiem. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu