Video ⟩ Balcera bijušais komandas biedrs NHL sasniedzis rādītāju, kas nevienam nebija pa spēkam 30 gadus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ēriks Kārlsons.
Ēriks Kārlsons. Foto: AP/Scanpix

Bijušais latvieša Rūdolfa Balcera komandas biedrs Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībā Sanhosē "Sharks" Ēriks Kārlsons kļuvis par pirmo aizsargu kopš 1992. gada, kurš regulārajā sezonā sakrājis 100 rezultativitātes punktus.

32 gadus vecais zviedrs pagaidām aizvadītajās 80 NHL regulārā čempionāta cīņās izcēlies ar 25 vārtiem un 75 rezultatīvām piespēlēm. Līdz šim viņa labākais veikums NHL bija 82 punkti tikpat spēlēs.

Kārlsons kļuvis par pirmo aizsargu NHL kopš 1991./1992. gada sezonas, kurš spējis sasniegt 100 rezultativitātes punktu robežu. Pēdējais, kas to paveica, bija Braiens Līčs.

Ņujorkas "Rangers" aizsargs Līčs 1991./1992. gada sezonā 80 mačos guva 22 vārtus un veica 80 rezultatīvas piespēles partneriem.

NHL vēsturē kopumā bez Kārlsona tikai pieciem aizsargiem izdevies pārsniegt maģisko 100 punktu robežu regulārajā turnīrā. Šajā pieciniekā ir Bobijs Ors, Pols Kofijs, Els Makiniss, Deniss Potvins un jau minētais Līčs.

Jāiceļ, ka Kārlsons ir vecākais no sešiem aizsargiem, kam izdevies sakrāt 100 punktus. Viņš ir pirmais aizsargs NHL vēsturē, kurš tik rezultatīvi spēlējis pēc 30 gadu vecuma.

"Sharks" komanda gan šosezon 80 spēlēs izcīnījusi vien 22 uzvaras pamatlaikā, tāpēc Rietumu konferencē ieņem 14. vietu 16 klubu konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu