Video ⟩ Girgensonam rezultatīva piespēle "Sabres" sezonas priekšpēdējā mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Bufalo "Sabres" hokejisti
Bufalo "Sabres" hokejisti Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons ceturtdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā turnīra priekšpēdējā mačā, sekmējot Bufalo "Sabres" komandas uzvaru.

"Sabres" savā laukumā ar rezultātu 4:3 (0:0, 2:3, 1:0, 1:0) papildlaikā guva virsroku pār Otavas "Senators".

Otrā perioda trešajā minūtē pēc Girgensona piespēles no laukuma stūra Kails Okposo izdarīja tālu metienu. Pretinieku vārtsargs Madss Segords lāga nenofiksēja ripu, kas Viktoram Ulofsonam nostiprināt "Sabres" komandai vadību, ko divas minūtes pirms tam bija nodrošinājis Henri Jokiharju.

Turpmāko desmit minūšu laikā vārtus guva Tims Šticle, Dilans Grembels un Klods Žirū, rezultātam topot jau 3:2 "Senators" labā. Trešā perioda ceturtajā minūtē Teidžs Tompsons izlīdzināja rezultātu, bet papildlaikā pēc nospēlētām 78 sekundēm uzvaru izrāva Keisijs Mitlsteds.

Džefs Skiners uzvarētāju rindās atzīmējās ar trīs rezultatīvām piespēlēm.

Sezonas pēdējā mājas spēlē no "Sabres" līdzjutējiem atvadījās vārtsargs Kreigs Andersons, kurš noslēgs savu 20 gadu karjeru, lielāko daļu no tās pārstāvot šodienas pretinieci "Senators". Viņš neitralizēja 30 metienus, bet Segords otrā laukuma galā tika galā ar 32 raidījumiem.

Girgensons šajā mačā uz ledus pavadīja 12 minūtes un astoņas sekundes, apmēram pusotru minūti mazākumā un dažas sekundes vairākumā. Latviešu uzbrucējs pa vārtiem nemeta, pārtvēra vienu ripu, zaudēja vienīgajā iemetienā un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šajā sezonā Girgensons 79 mačos guvis desmit vārtus, atdevis astoņas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -4.

"Sabres" ar 89 punktiem 81 mačā ieņem desmito vietu Austrumu konferencē, kamēr "Senators" ar 86 punktiem ir pozīciju zemāk un ceturtdien noslēdza sezonu.

Bufalo hokejisti sezonas pēdējo maču aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Kolumbusas "Blue Jackets" vienības, kurai sezonas nogalē nevar palīdzēt latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu