Video ⟩ Balcers un Tralmaks izceļas ar vārtu guvumiem AHL

CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Syracuse Crunch

Latvijas uzbrucēji Eduards Tralmaks un Rūdolfs Balcers sestdien atzīmējās ar vārtu guvumiem Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlēs.

Tralmaks guva uzvaru nesošos vārtus mačā, kurā Providensas "Bruins" mājās ar 5:3 (0:1, 2:2, 3:0) guva virsroku pār Bridžportas "Islanders".

Latviešu uzbrucējs izcēlās trešā perioda septītajā minūtē, kad nospēlēja sekmīgi vārtu priekšā, tobrīd panākdams 4:3. Tralmaks tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni, maču noslēdzot ar vienu metienu pa vārtiem un neitrālu lietderības koeficientu.

Šajā sezonā Tralmaks 27 mačos guvis piecus vārtus, atdevis trīs rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu.

Tikmēr Balcera pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" savā laukumā ar 4:5 (1:0, 2:1, 1:3, 0:1) papildlaikā atzina Jūtikas "Comets" pārākumu.

Balcers vārtus guva trešā perioda astotajā minūtē, saņemot ripu pretī vārtiem un apmānot vārtsargu - 4:2. Šajā spēlē Balcers divreiz meta pa vārtiem, tika pie divām soda minūtēm un neitrāla lietderības koeficienta, bet sezonas griezumā viņam 36 AHL cīņās ir astoņi precīzi metieni, septiņas piespēles un negatīva lietderība -6.

Citā mačā Artūrs Šilovs neglāba Ebotsfordas "Canucks" no zaudējuma mājās 2:3 (0:0, 1:1, 1:2) pret aizsarga Kristiāna Rubīna pārstāvēto Kalgari "Wranglers".

Šilovs maču pabeidza ar 28 atvairītiem metieniem, bet sezonā kopumā viņam 44 AHL dueļos ir vidēji ielaistas 2,44 ripas, atvairīti 90,9% raidījumi un 26 uzvaras, kas ir ceturtais labākais rādītājs līgā. Komandas līdzjutēju vērtējumā Šilovs atzīts par "Canucks" 2022./2023.gada sezonas vērtīgāko spēlētāju.

Rubīns, atgriežoties laukumā pēc vairāku nedēļu pauzes, trīsreiz meta pa Šilova vārtiem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1. Latviešu aizsargs šajā sezonā 42 cīņās guvis divus vārtus, atdevis četras rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderību -4.

Vēl sestdien Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" bez savainotā Raivja Ansona pieteikumā savā laukumā ar 4:5 (1:0, 2:1, 1:3, 0:1) papildlaikā piekāpās Šarlotas "Checkers".

Tralmakam un vārtsarga Gusta Dāvja Grigala pārstāvētajai Milvoki "Admirals" svētdien paredzēta regulārā turnīra pēdējā spēlē. Izslēgšanas turnīrā no latviešiem nepiedalīsies tikai Ansons.

Šajā sezonā visas komandas AHL regulārajā čempionātā aizvada 72 mačus. Pērn par čempioni kļuva Čikāgas "Wolves", kas Kaldera kausa izcīņas finālsērijā ar 4-1 pārspēja Springfīldas "Thunderbirds" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu