Elvis Merzļikins: Spēlēšana izlasē nenodrošina man iztiku (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Spēlēšana nacionālajās izlasēs nenodrošina hokejistiem iztiku, sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" pēcsezonas preses konferencē atgādināja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins.

Aizvadot neveiksmīgu sezonu, "Blue Jackets" NHL 2022./2023. gada regulāro turnīru noslēdza priekšpēdējā, 31. vietā, un sestdien tika paziņots par galvenā trenera Breda Larsena un vārtsargu trenera Menija Legasī atbrīvošanu.

"Ar Meniju vienmēr būsim draugi, viņš daudz man palīdzējis, un, pateicoties viņam, esmu nonācis šeit. Pārāk nepārdzīvoju, jo saprotu, ka tas ir tikai bizness. Komandu pametuši divi lieliski cilvēki, taču būs, kas nāks viņu vietā," treneru atbrīvošanu komentēja Merzļikins.

Arī Merzļikinam individuāli sezona bija neveiksmīga - savainojumu un citu apstākļu dēļ viņš piedalījās tikai 30 mačos, kuros izcīnīja septiņas uzvaras, vidēji ielaida 4,23 ripas un atvairīja 87,6% metienu.

"Pārāk daudz savainojumu un nestabilitātes. Man ir 29 gadi, neesmu vairs bērns un man jākļūst par līderi. Apņemos treniņnometni sākt labā formā un negribu vairs cīnīties ar savainojumiem, noskatoties spēles no malas," par gaidāmo starpsezonu stāstīja Merzļikins.

Traumu dziedēšana un gatavošanās nākamajai sezonai liegs Merzļikinam spēlēt maijā Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā.

"Patiešām gribēju spēlēt, galu galā tas ir māju čempionāts. Gribēju spēlēt kopā ar tiem hokejistiem, kuriem sāku savu karjeru izlasē. Bet, teikšu godīgi - spēlēšana izlasē nenodrošina man iztiku. Šī ["Blue Jackets"] ir komanda, kas man maksā, un daudz maksā, tāpēc man ir jādod pretī," uzsvēra Merzļikins.

"Blue Jackets" Stenlija kausa izcīņai nav kvalificējusies trīs sezonas pēc kārtas.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu