Pasečņikam un Bertānam kopā 16 punkti zaudētā ACB spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks
Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks Foto: @FCBbasket/Twiiter

Latvijas basketbolisti Anžejs Pasečņiks un Dairis Bertāns svētdien guva attiecīgi desmit un sešus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, viņu pārstāvētajai Seviljas "Real Betis" komandai piedzīvojot zaudējumu.

"Real Betis" viesos ar rezultātu 79:85 (21:16, 19:22, 16:32, 23:15) zaudēja "Valencia" komandai.

Pasečņiks laukumā bija 19 minūtes un 26 sekundes, realizējot visus trīs divpunktu metienus un četrus soda metienus, kā arī netrāpot vienīgo tālmetienu. Viņa kontā bija arī piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, divas piezīmes, četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi, labākais +/- rādītājs komandā (+8) un otra labākā efektivitāte (16).

Bertāns, spēlējot 17 minūtes un astoņas sekundes, grozā raidīja divus no četriem tālmetieniem un nerealizēja vienīgo divpunktu metienu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, tika pie negatīva +/- rādītāja (-4) un iekrāja vienu efektivitātes koeficienta punktu.

Seviljas komandā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Žans Montero, bet uzvarētājiem 19 punkti un sešas rezultatīvas piespēles bija Krisam Džounsam.

Tikmēr Mārcis Šteinbergs guva divus punktus spēlē, kurā Manrezas "Baxi" mājās ar 86:77 uzvarēja "Granada" komandu. Šteinbergs, spēlējot desmit minūtes un 35 sekundes, realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, tika pie trešā labākā +/- rādītāja komandā (+8) un četriem efektivitātes koeficienta punktiem.

Savukārt Artūrs Kurucs palika rezervē spēlē, kurā Vitorijas "Baskonia" viesos ar 81:83 zaudēja Tenerifes "Lenovo", bet sestdien "Fuenlabrada", kurai savainojuma dēļ šosezon vairs nevar palīdzēt Rodijs Mačoha, mājās ar 77:71 pieveica Bilbao "Surne".

Svētdien Spānijas basketbola klasikā "Barcelona" savā laukumā ar rezultātu 97:82 pieveica Madrides "Real" basketbolistus. Barseloniešiem 23 punktus guva Nikola Mirotičs, kuram ar 18 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm piebalsoja Tomāšs Satoranskis, bet madridiešiem ar 24 punktiem izcēlās Džanans Musa.

"Baskonia" ar 22 uzvarām 27 mačos turnīra tabulā ieņem otro vietu, turpretī pārējās trīs latviešu pārstāvētās komandas ir turnīra tabulas lejasdaļā. "Baxi" ar astoņām uzvarām atrodas 15.vietā, "Real Betis" ar bilanci 6-21 ir 17., kamēr "Fuenlabrada" ar 4-23 ierindojas pēdējā pozīcijā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Madrides "Real", kas sērijā ar 3-1 pieveica "Barcelona".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu