Girgensons skaidro lēmumu nespēlēt Latvijas izlasē un komentē nākotnes plānus (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons
Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons noteikti vēlētos palikt Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Bufalo "Sabres", sestdien pēcsezonas mediju dienā teica hokejists.

"Sabres" Stenlija kausa izcīņā nav spēlējusi kopš 2011.gada, taču šosezon bija tuvu tam, lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā, līdz kuram 82 spēļu griezumā pietrūka pāris punktu. Girgensons Bufalo vienībā pavadījis visu savu līdzšinējo NHL karjeru un spēkā esošais līgums noslēgsies šovasar.

"Noteikti gribētu šeit palikt, bet, kā visi zinām, tas ir arī bizness. Priekšā vēl ir daudz sarunu šajā jautājumā," teica Girgensons, uzsverot, ka 29 gadu vecumā ir pāragri domāt par karjeras beigām.

Girgensons kopā ar "Sabres" piedzīvojis vairākus neveiksmīgus komandas pārbūves procesus, bet šajā sezonā beidzot izdevies nostabilizēt sniegumu.

"Esmu vīlies, ka palikām tikai dažu punktu attālumā no Stenlija kausa izcīņas, taču šajā sezonā esam spēruši platu soli uz priekšu. Sezonas beigās varēja redzēt, ka visi pievērš vairāk uzmanību niansēm. Liela daļa nopelnu sniegumā ir Kailam [komandas kapteinim Kailam Okposo]," uzsvēra Girgensons.

Lielu artavu komandas sniegumā ieguldījis arī pēdējo divu sezonu galvenais treneris Dons Granato, uzskata Girgensons. "Pēc viņa atnākšanas esmu izmainījis vairākas lietas savā spēlē. Viņš ir lielisks motivētājs," teica latvietis.

Lai gan iepriekš tika ziņots, ka Girgensons paudis gatavību palīdzēt Latvijas izlasei Rīgā gaidāmajā čempionātā, tomēr sezonas beigās situācija ar savainojumiem un līguma beigām likusi pārdomāt lēmumu. "Man ir pāris savainojumi, kas prasa nelielu ārstēšanos bez ķirurģiskas iejaukšanās. Noteikti gribētu spēlēt mājās, bet veselība ir prioritāte," atklāja hokejists.

No deviņām aizvadītajām sezonā šajā Girgensonam bija visvairāk spēļu - 80 no 82. Tāpat kā iepriekšējo sezonu, arī šo latvietis noslēdza ar desmit vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, taču 2022./2023.gada regulārajā turnīrā viņš aizvadīja 56 mačus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu