Medijs lēš, cik daudz Dončičs samaksājis par lidojumu ekskluzīvā lidmašīnā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA zvaigzne Luka Dončičs
NBA zvaigzne Luka Dončičs Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Luka Dončičs izīrējis prāvu summu, lai pēc sezonas beigām no ASV atgrieztos dzimtenē Slovēnijā, atsaucoties uz laikrakstu "Kurir", vēsta portāls "BasketNews".

Dāvja Bertāna pārstāvētās komandas Dalasas "Mavericks" līderis šosezon 66 mačos vidēji guva 32,4 punktus, kas aizvadītajā regulārajā čempionātā bija otrais labākais rādītājs aiz Filadelfijas "76ers" zvaigznes Džoela Embīda (33,1 punkts).

"Mavericks" ar 38 uzvarām un 44 zaudējumiem regulārajā čempionātā ieguva 11. vietu, tādējādi nekvalificējoties NBA izslēgšanas mačiem. Šāds rezultāts uzskatāms par fiasko, jo pērn Dalasas klubs sasniedza Rietumu konferences finālu.

Tiek ziņots, ka Dončičs ieradies Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā ar lidmašīnu "Gulfstream G650", kuras cena ir aptuveni 60 miljoni eiro. Tāda veida lidaparāti pasaulē esot tikai aptuveni 200.

Šādas lidmašīnas īre izmaksā aptuveni 15,5 tūkstošus eiro stundā. Lidojums no Dalasas uz Ļubļanu ilgst apmēram deviņas ar pusi stundas, attālums ir 10,7 tūkstoši kilometru.

Ārzemju mediji lēš, ka Dončičs iztērējis aptuveni 150 tūkstošus eiro, lai nokļūtu dzimtenē.

Atgriežoties dzimtenē, Dončičs lidostā atteicās sniegt intervijas žurnālistiem. "Esmu brīvdienās. Nekādus komentārus nesniegšu." 

24 gadus vecais Dončičs pērn vienojās ar "Mavericks" par piecu gadu līgumu un 215 miljonu ASV dolāru lielu atalgojumu.

Dončiča alga šosezon ir aptuveni 37 miljoni ASV dolāru pirms nodokļu nomaksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu