Aizvadīts lielākais karatē turnīrs Baltijā - "Grand Prix Jūrmala 2023"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

15. aprīlī Jūrmalas Valsts ģimnāzijas sporta hallē notika lielākais karatē turnīrs Baltijā - "Grand Prix Jūrmala 2023". Pasākumu organizēja sporta klubs "IPPON.LV" sadarbībā ar Latvijas Karatē federāciju. Šis ikgadējais turnīrs tiek rīkots kopš 2016. gada (ar pauzi Covid-19 laikā), un ir kļuvis par lielāko un spēcīgāko turnīru reģionā, kurā piedalās augstākā līmeņa Latvijas un ārzemju sportisti, informē Latvijas Karatē federācija.

Sacensībās piedalījās 450 sportisti vecumā no 8 gadiem līdz pat pieaugušajiem no 10 valstīm (kopā 44 sporta klubi), un to tiesāšanā bija iesaistīti starptautiski licencēti augsti kvalificēti tiesneši no daudzām valstīm. Dalībnieku vidū bija daudz Eiropas un pasaules čempionātu medaļnieki, kā arī oficiālo WKF (World Karate Federation) turnīru medaļnieki.

Turnīrs notika KATA (formālo vingrinājumu komplekss, "cīņa ar ēnu") un KUMITE (cīņa ar pretinieku jeb sparings) disciplīnās, tika izspēlēti 70 medaļu un balvu komplekti.

Komandu kopvērtējumā šoreiz uzvaru izcīnīja Ukrainas klubu apvienotā komanda "Ukranian Team" ar 13 izcīnītām zelta medaļām, otro vietu ieņēma "Ruslana Sadikova Sporta skola" ar 9 zelta godalgām, bet trešo - klubs "Sen-Bin" no Ukrainas, kura sportisti mājup aizveda 8 augstākā kaluma godalgas.

Prestižajā vīriešu OPEN kategorijā (bez svara ierobežojuma) zeltu izcīnīja Leons Gaiduks (Latvija), sudrabs Denam Sadikovam (Latvija), bet trešās vietas ieguva Konstiantins Janenko un Bohdans Prudkijs (abi - Ukraina).

Sieviešu OPEN kategorijā - zelts lietuvietei Melitai Mikalevičuitei, sudrabs Latvijas izlases sportistei Marijai Luīzei Muižniece, bronzas medaļas arī Ukrainas sportistēm – Oleksandrai Šolohovai un Veronikai Borosanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu