"VEF Rīga" lūdz LSFP uz izmeklēšanas laiku apturēt trenera Steļmaha sertifikātu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" prezidents Gatis Jahovičs (no kreisās) un "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Jānis Blūms
"VEF Rīga" prezidents Gatis Jahovičs (no kreisās) un "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Jānis Blūms Foto: Sintija Zandersone/LETA

Basketbola klubs "VEF Rīga" otrdien vērsies Latvijas Sporta federāciju padomē (LSFP) ar lūgumu uz izmeklēšanas laiku apturēt basketbola trenera Andra Steļmaha sporta trenera sertifikātu.

Portāls "Delfi" pagājušajā nedēļā izgaismoja vairākus trenera Steļmaha iepriekš veiktus pārkāpumus - emocionālu vardarbību pret audzēknēm, pavedināšanu un alkohola lietošanu darba procesa laikā.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) jau vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu par trenera Steļmaha iespējamajiem pārkāpumiem.

LSFP pirmdien aģentūrai LETA apliecināja, ka organizācijas rīcībā šobrīd nav konkrētu pierādījumu rakstā minētajai Steļmaha rīcībai, kā arī nebija saņemts neviens oficiāls iesniegums no LBS vai viņa darba devēja - Jūrmalas sporta skolas -, kurā tiktu lūgts pārskatīt Steļmaha sporta trenera sertifikātu.

Atbildot uz LSFP paziņojumu, ka trenera Steļmaha sertifikāts joprojām ir derīgs, "VEF Rīga" vērsās ar iesniegumu LSFP un lūdzot uz izmeklēšanas laiku līdz apstākļu noskaidrošanai apturēt sertifikātu, tādējādi liedzot viņam strādāt ar bērniem.

"VEF Rīga" norāda, ka šādām situācijām nav noilguma un no apkārtējo puses nedrīkst būt nekādas tolerances.

"Ja stāvam blakus un pieļaujam, ka nekas netiek darīts, visi kļūstam līdzvainīgi," paziņojumā citēts "VEF Rīga" prezidents Gatis Jahovičs.

Kā liecina LSFP mājaslapā publicētā informācija, Steļmaham līdz 2025.gada 23.aprīlim ir derīgs B kategorijas basketbola trenera sertifikāts.

Steļmahs marta beigās atkāpās no Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlases galvenā trenera amata pēc tam, kad plašu rezonansi izraisīja viņa negodprātīgās darbības Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) spēlē par bronzas medaļām, kurā viņa vadītā "Jūrmala" izcīnīja uzvaru. Pēc šī incidenta Steļmahs arī apturēja savu dalību LBS Treneru komisijā.

Steļmahs ir arī trenera palīgs "TTT Rīga" vienībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu