Ukrainas tenisiste: Nezinu nevienu ukrainieti, kas normāli komunicētu ar krievietēm (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Marta Kostjuka
Marta Kostjuka Foto: Reuters/ScanPix

Viena no labākajām Ukrainas tenisistēm Marta Kostjuka atklājusi, ka kopš pilna mēroga kara Ukrainā vairs nekomunicē ar agresorvalstu - Krievijas un Baltkrievijas tenisistēm.

Teniss ir viens no retajiem sporta veidiem, kas pieļauj Krievijas un Baltkrievijas sportistu sacenšanos visaugstākajā līmenī. Tiesa, neitrālu sportistu statusā.

Ukrainas tenisistes darījušas visu, lai ietekmētu Sieviešu tenisa asociāciju (WTA), aicinot sacensībām nepielaist Baltkrievijas un Krievijas sportistes, bet rezultātu tas nav devis. 

Kostjuka pagājušajā gadā norādīja, ka WTA ir nevis Ukrainas, bet gan Krievijas pusē. 

Viņa pēc 2022. gada 24. februāra, kad Krievija pilnā apmērā iebruka Ukrainā, vairs ar Krievijas tenisistēm nekomunicē, tādējādi cenšoties parādīt savu attieksmi. 

"Dažas pat brīnās, kāpēc mēs viņām neuzsmaidām. Viņas neko sliktu neesot izdarījušas," viņa sacīja. "Viņas neko sliktu nav teikušas, bet arī neko labu nav pateikušas."

WTA rangā 38. vietā esošā Kostjuka iepriekš asi kritizēja WTA, kas Baltkrievijas tenisistei Viktorijai Azarenkai ļauj darboties WTA spēlētāju komisijā.

Šogad martā pēc triumfa "ATX Open" turnīrā Ostinā 20 gadus vecā Kostjuka atteicās paspiest roku Krievijas pārstāvei Varvarai Gračovai, ar kuru sacentās sacensību finālā. Jau pagājušajā gadā viņa paziņoja, ka nespiedīs roku Krievijas un Baltkrievijas sportistiem situācijas Ukrainā dēļ.

To "US Open" čempionātā no Kostjukas puses piedzīvoja arī Azarenka un līdzīgā situācijā šogad pēc Maiami "WTA 1000" turnīra mača nonāca krieviete Anastasija Potapova.

Baltkrievija ir galvenā Krievijas sabiedrotā karā pret Ukrainu.

"Nepazīstu nevienu ukrainieti, kura normāli komunicētu ar Krievijas tenisistēm. Varu tikai ar viņām sasveicināties. Spriedze ir milzīga, jo neviens to necenšas mazināt," piebilda Kostjuka. 

WTA, Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) un Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) pēc Krievijas sāktā kara atcēla agresorvalstī paredzētos turnīrus. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu