Krievijas basketbolisti nevarēs piedalīties Parīzes olimpisko spēļu priekškvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Krievijas basketbolisti
Krievijas basketbolisti Foto: FIBA.com

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Valde lēmusi liegt Krievijas vīriešu basketbola izlasei piedalīties 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu priekškvalifikācijā, vēsta FIBA.

Lēmums pieņemts, balstoties uz Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) vadlīnijām, kas rekomendē neļaut Krievijas un Baltkrievijas izlašu dalību starptautiskās sacensībās.

No izlasēm, kas nekvalificējās 2023.gada Pasaules kausa finālturnīram, 40 ir iespējama dalība atlasē 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm.

28 no šīm izlasēm nepārvarēja Pasaules kausa kvalifikācijas otro kārtu, bet vēl 12 izraudzītas pēc ranga. Kā divpadsmitā no Eiropas zonas ir Krievija, kurai liedzot dalību olimpisko spēļu priekškvalifikācijā, tās vietu aizņēmusi nākamā izlase kontinentā - Bulgārija.

Vēl no Eiropas zonas priekškvalifikācijā spēlēs Beļģija, Bosnija un Hercegovina, Horvātija, Čehija, Igaunija, Ungārija, Islande, Izraēla, Nīderlande, Ziemeļmaķedonija, Polija, Portugāle, Zviedrija, Turcija un Ukraina.

Pieci pirmskvalifikācijas turnīri tiks aizvadīti no 12. līdz 20.augustam, tikai to uzvarētājām turpinot ceļu atlasē olimpiskajām spēlēm. Kvalifikācijas turnīri iecerēti 2024.gadā. Latvijai iespēja kvalificēties olimpiskajām spēlēm būs uzreiz Pasaules kausa izcīņā vai arī pēc tam olimpisko spēļu kvalifikāciju turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu