Suharevs pēc uzvaras Eiropas čempionātā: Trenera plāns izdevās faktiski pēc pilnas programmas

CopyDraugiem X Whatsapp
Ritvars Suharevs
Ritvars Suharevs Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs pēc otrdien Armēnijā izcīnītā Eiropas čempiona titula atzīst, ka ka spēj pacelt vēl vairāk un sasniegt augstākus rezultātus.

Suharevs triumfēja svara kategorijā līdz 73 kilogramiem, summā paceļot 336 kilogramus un par vienu kilogramu pieveicot spāni Davidu Sančesu Lopesu un vācieti Maksu Langu.

Suharevs, kurš startēja A grupā, raušanā pirmajā mēģinājumā pacēla 147 kilogramus, otrajā - 152 kilogramus, bet trešajā mēģinājumā 155 kilogramus smagais stienis palika nepacelts. Savukārt grūšanā latvietis secīgi pacēla 177, 182 un 184 kilogramus.

"Trenera [Eduarda Andruškeviča] plāns izdevās faktiski pēc pilnas programmas. Liels paldies trenerim! Jā, raušanā nesanāca pēdējais gājiens, ko ļoti gribējās pacelt... Taču arvien domāju, ka biju gatavs to pacelt un joprojām ir pa spēkam celt 155 kilogramus, pat vēl vairāk," pēc sacensībām Latvijas Svarcelšanas federācijai (LSF) norādīja Suharevs.

"Tāpat arī grūšanā. Taču tas lai paliek uz nākamajām sacensībām. Galvenais, ka šoreiz ar to bija pietiekoši, lai izcīnītu uzvaru."

"Arī mentāli esmu sagatavots labi, biju pilnībā gatavs startam. Zināju, ka varu pacelt to, uz ko eju. Tomēr četri mēneši treniņnometnēs dara savu - ieguldīts milzīgs darbs, tādēļ gan mentālajā, tā arī fiziskajā pusē viss ir kārtībā," atklāja jaunais Eiropas čempions.

"Uz sāncenšiem parasti neskatos, neesmu ieciklējies uz to, kā viņiem sekmējas. Galvenā uzmanība ir tikai un vienīgi pašam uz sevi," par pretiniekiem teica Suharevs. "Uz to, ko treneris saka un to, ar cik kilogramiem man pašam jācīnās nākamajos piegājienos."

Gan abos vingrinājumos, gan summā Latvijas sportists sasniedza jaunus Latvijas rekordus.

Pirms gada Tirānā Suharevs ierindojās sestajā vietā.

Ar panākumu šī gada Eiropas čempionātā ventspilnieks ir spēris drošu soli pretī dalībai 2024. gada Parīzes vasaras olimpiskajās spēlēs. Šī gada laikā nopelnīt olimpiskās kvalifikācijas punktus būs vēl vairākās sacensībās. Galvenais starts būs septembrī, kad Saūda Arābijā notiks pasaules čempionāts. Vēl kvalifikācijas ieskaitē iekļautas "Grand Prix" sacensības Kubā (jūnijā) un Katarā (decembrī).

Cīņu par olimpiskajām ceļazīmēm ceturtdien, 20. aprīlī, turpinās vēl trīs Latvijas svarcēlāji. Vispirms startēs Daniela Ivanova, kura būs viena no galvenajām favorītēm uz uzvaru svara kategorijā līdz 76 kilogramiem, kā arī Armands Mežinskis un Artūrs Vasiļonoks svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.

Latvijas dalību čempionātā noslēgs Artūrs Plēsnieks, kurš ir starp favorītiem svara kategorijā līdz 102 kilogramiem. Viņam starts gaidāms 22. aprīlī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu