Pasaules šaha čempionāta vietā Magnuss Kārlsens izvēlas pokeru

Jānis Vingris
, TVNET žurnālists, režisors
CopyDraugiem X Whatsapp
Magnuss Kārlsens
Magnuss Kārlsens Foto: Ekrānšāviņš no video

Kamēr otrais un trešais pasaules stiprākais šahists Kazahstānā cīnās par pasaules čempiona kroni, pasaules pirmais numurs Magnuss Kārlsens spēlē pokeru Amerikā.

Ja Kārlsenam rūpētu pasaules čempiona titula saglabāšana, viņš aprīli pavadītu Kazahstānas galvaspilsētā Astanā, kur izspēlētu 14 klasiskā šaha spēles.

Bet 32 gadus vecais norvēģu lielmeistars, kurš pasaules čempiona titulu ir izcīnījis piecas reizes pēc kārtas, pagājušogad paziņoja, ka neplāno aizstāvēt savu titulu sesto reizi. Kārlsenu neapmierina mača par pasaules čempionu formāts, un par svarīgāku viņš uzskata savu pasaulē augstāko šahista reitingu (pašlaik 2853), pamatīgi apsteidzot savu tuvāko sekotāju, krievu Janu Ņepomņaščiju (2795).

Par vienu no saviem mērķiem Kārlsens ir paziņojis reitinga 2900 iegūšanu. Tiesa gan, reti kurš uzskata to par sasniedzamu mērķi.

Šodien Astanā norisinās jau astotā spēle starp Janu Ņepomņaščiju un ķīnieti Dinu Liženu (Ding Liren) (2788). “Man grūti to nosaukt par pasaules čempionāta maču,” tā šo notikumu komentē bijušais pasaules čempions Garijs Kasparovs. “Man pasaules čempiona mačs nozīmētu planētas stiprākā spēlētāja dalību. Es nekomentēšu Magnusa lēmumu nespēlēt, bet šis ir tāds kā amputēts pasākums.”

Kārlsens gan nav pametis šahu. Kaut arī atteicies aizstāvēt klasiskā šaha čempiona titulu, viņš piedalījās ātrākas laika kontroles pasaules čempionātos un kļuva par ātrā šaha (rapid) un ātrspēles (blitz) pasaules čempionu.

Pokerā Kārlsens nav iesācējs. Pagājušajā gadā Norvēģijas pokera čempionātā 1050 dalībnieku konkurencē viņš palika 25. vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu